Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Εορτή του Αγίου Ισιδώρου στην Κώμη



΄  
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος Δευτέρα 14- 5 -2018  γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ισιδώρου προστάτη των Μαστιχοπαραγωγών στην Κώμη.
Ο Άγιος Ισίδωρος ήταν εκείνος που έβαψε με το αγνό και τίμιο αίμα του την ένδοξη και ιστορική Χιακή γη και έγινε ο πρώτος μάρτυς, ο οποίος εδραίωσε το δένδρο της Χριστιανικής πίστεως στο ευλογημένο νησί μας.

Το κατανυκτικό της θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του παπά Απόστολου Γαλάτουλα, και η προσέλευση πολλών συγχωριανών μας, που πήγαν να τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου Ισιδώρου, έκανε όλους να αισθανθούν τη χάρη του.

Στη γιορτή παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.Ανδρέας Βεργίτσης, Γ.Μπελέγρης, ο τέως Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου κ. Ευθύμιος Μονίαρος, οι τέως Πρόεδροι της Κοινότητας Μιχαήλ Δαμαλάς, Γιάννης Ράγκος και ο Κοινοτικός Σύμβουλος Αντώνης Κοσσένας.
Μετά τη Θεία Λειτουργία οι Ηγούμενοι πρόσφεραν παραδοσιακό φαγητό με αρκετό ούζο. Φεύγοντας οι προσκυνητές ευχήθηκαν στους ηγούμενους να είναι γεροί και του χρόνου να ξαναζήσουν την εορτή του Αγίου Ισιδώρου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου