Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Τιμητική διάκριση στην Κυριακή και Λουκά Κτιστάκη, από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου




Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, σε ένδειξιν τιμής και ευγνωμοσύνης για την πολύτιμη προσφορά στην Ελλάδα και στο γενέθλιο τόπο, της κας Κυριακής και του καπετάν Λουκά Κτιστάκη, διοργάνωσε εκδήλωση σήμερα Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, για να τους απονεμηθεί τιμητική διάκριση, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Σε μία ιδιαίτερα σεμνή τελετή, ο Αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των πράξεων της οικογένειας Κτιστάκη. «Υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται τα βράδια έχοντας τη σκέψη τους στον τρόπο με τον οποίο θα ανακουφίσουν συμπολίτες μας.».
«Τιμούμε σήμερα δύο ανθρώπους που δεν το έχουν ανάγκη και ουδέποτε το επεδίωξαν. Η διαχρονική πολιτεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί χωρίς την ευεργεσία και την φιλανθρωπία συμπολιτών μας, όπως το ζεύγος που τιμούμε. Με αυτή την τιμή λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έχουν κάνει για τον τόπο μας και τους συνανθρώπους μας. Γιατί πολλοί λένε ότι έχουν χρήματα, όμως λίγοι το πράττουν και ακόμα λιγότεροι το διαφημίζουν.

Όρθιοι οι αρχές αλλά και πολίτες χειροκροτούσαν ένα ζευγάρι ευεργετών που έδειχνε βαθιά συγκινημένο, όση ώρα ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης αναφερόταν στο έργο τους.
Με παρότρυνση  του Στ. Κάρμαντζη ανάγκασε τον καπ. Λουκά να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό, μέσα από τον οποίο διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Κυριακή θα συνεχίσουν να προσφέρουν στη Χίο.
Ξεκίνησα από χαμηλά. από μια φτωχή οικογένεια. Ακολουθώ την ευχή που μου έδωσε ο πατέρας μου λίγο πριν πεθάνει. Δεν θέλω να βλαστημάνε την ψυχή μου στην πορεία της ζωή σου, ανέφερε συγκινημένος ο Λουκάς Κτιστάκης που δεν παρέλειψε να πει ότι σύμμαχος σε κάθε κίνηση προσφοράς είναι η σύζυγος του Κυριακή.
Λίγο πριν την απονομή της τιμητικής διάκρισης προβλήθηκε βίντεο στο οποίο αναφέρονταν μόνο λίγα από όσα κατά καιρούς έχουν γίνει γνωστά από την φιλανθρωπική δράση της Κυριακής και του καπ. Λουκά Κτιστάκη.
Η τιμητική διάκριση που απένειμε η Περιφερειακή Ενότητα Χίου ήταν ένας σχίνος από ευγενή μέταλλα, φιλοτεχνημένος από τον Μάριο Ρηγάκη.

 Ο καπ. Λουκάς Κτιστάκης είναι το τρίτο παιδί από τα πέντε της Μαρίας και του Νικόλα Κτιστάκη, που γεννήθηκε στα Καρδάμυλα σε ένα φτωχικό σπίτι. Αυτοδημιούργητος με όπλο την θέληση και την πίστη του στο Θεό, έγινε ένας επιτυχημένος Εφοπλιστής, με αναγνωρισμένο κύρος και εκτίμηση μεταξύ των Ναυτιλιακών κύκλων.
 Συμπαραστάτη είχε σε όλη του την διαδρομή την σύζυγο του Κυριακή, κόρη του Γεωργίου και της Μαρίας Σταμούλη, από την Καλαμωτή.

 Ο καπ. Λουκάς Κτιστάκης έχοντας προσφέρει μεγάλο πατριωτικό, κοινωνικό,φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο, έχει δεχθεί πάρα πολλές Τιμητικές Διακρίσεις στην ζωή του.
Αυτές που ξεχωρίζουν είναι, αυτή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου που τον ανακήρυξε Μέγα Ευεργέτη και Άρχοντα του Οικ. Πατριαρχείου, επίσης από την Ανωτάτη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών, του απονεμήθει ο Χρυσούς Σταυρός Αξίας και η ανακήρυξη του ως Ευεργέτης στην γενέτειρα του τα Καρδάμυλα και στην Καλαμωτή.
  Ο καπ. Λουκάς Κτιστάκης είναι ίσως από τους ελάχιστους που θεωρεί ότι ο πλούτος πρέπει με την μορφή ευεργεσιών να πηγαίνει σε πολλούς ανθρώπους, ιδρύματα, φορείς, εκκλησίες. Και ο ίδιος δεν θέλει να λέει τίποτα γι΄αυτά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ










    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου