Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Τα 23 χρόνια από την θυσία του Υποσμηναγού Σ. Παναγυφτόπουλου, τίμησε την μνήμη του ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Χίου




Σήμερα, Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Χίου επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του αδικοχαμένου χειριστού της Πολεμικής Αεροπορίας Υποσμηναγού Σ. Παναγυφτόπουλου στο χώρο της αναθηματικής στήλης που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ενώσεως (απέναντι από τη βίλα Μίχαλου).
Πρόκειται για ένα καθήκον που επιτελεί ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών επί 23 χρόνια στη μνήμη του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του την ώρα του υπέρτατου καθήκοντος. Σύμφωνα με το ιστορικό της πτώσης, ο Υποσμηναγός Παναγυφτόπουλος κατέπεσε μαζί με το μαχητικό αεροσκάφος την 7η Νοεμβρίου 1994 στο σημείο της αναθηματικής στήλης, κατά την διάρκεια ασκήσεων αναχαίτισης και προτίμησε να παραμείνει στο αεροσκάφος αντί να εκτιναχθεί από αυτό, προκειμένου να το οδηγήσει σε πτώση εκτός κατοικημένης περιοχής.
Παρόντες στην επιμνημόσυνη δέηση η Διοίκηση του στρατεύματος και οι Αρχές του Τόπου μας και ο Ναύαρχος ε.α Γιάννης Βορριάς.
Έγινε κατάθεση στεφάνων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Υποσμηναγού και στη συνέχεια εψάλλη ο Εθνικός Ύμνος.

Υποσμηναγός Στυλιανός Παναγυφτόπουλος

Γεννήθηκε στη Νίκαια Αττικής το 1966. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων { τμήμα Ιπταμένων } το Σεπτέμβριο του 1984 και αποφοίτησε τον Ιούνιο του  1988 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού {Ι}. Υπηρετούσε στην 342 ΜΠΚ { Μοίρα Παντός καιρού } της 114 ΠΜ { Πτέρυγας Μάχης }. 
Την 7η Νοεμβρίου 1994 και ώρα 2.20 το μεσημέρι, καθώς εκτελούσε πτήση σε προγραμματισμένη άσκηση με αεροσκάφος Mirage F- 1CG στη διαδρομή Τανάγρα - Λέσβος - Χίος συντρίβεται λίγα μέτρα από την παραλία στη Λεωφόρο Ενώσεως στο ύψος της Βίλας Μίχαλου. 
Άφησε πίσω τη σύζυγο του και των λίγων ετών γιό του, που και εκείνος ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων { τμήμα Μηχανικών } και είναι πλέον Αξιωματικός της ενδόξου Πολεμικής Αεροπορίας μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ













Επίσκεψη στο στρατιωτικό φυλάκιο στο αεροδρόμιο των Ολύμπων.



Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, αντιπροσωπεία των Εφέδρων Αξιωματικών επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο στο αεροδρόμιο των Ολύμπων. Τους καλωσόρισε ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Κωνσταντάκος Δημόκριτος, ο οποίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων εξήρε το έργο που προσφέρουν στα στρατευμένα νιάτα οι Έφεδροι Αξιωματικοί.
Έγινε ενημέρωση από τον Διοικητή του φυλακίου και στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν.Χίου Π Καλογεράκης ο οποίος με τον μεστό λόγο που τον διακρίνει, ανέβασε το ηθικό των στρατιωτών που υπηρετούν στο Φυλάκιο.
Στη συνέχεια δόθηκαν στους στρατευμένους δώρα - γλυκά και ένα πλυντήριο ρούχων και ο Αντισυνταγματάρχης Λιάπης Χρήστος παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο του Σ.Ε.Αξιωματικών και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στο Φυλάκιο. 
Τέλος ο Π. Καλογεράκης παρέδωσε μια  Ελληνική Σημαία στον Διοικητή του Φυλακίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου