Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εφταήμερη επίσκεψη του κ. Νότη Μηταράκη, βουλευτή Χίου, στις ΗΠΑ.



Στη διάρκεια της επίσκεψής του είχε διαδοχικές συναντήσεις με μέλη τoυ Κογκρέσου, στελέχη της αμερικανικής Κυβέρνησης στα Υπουργεία Εξωτερικών και Εμπορίου, στελέχη διεθνών οργανισμών, οικονομικούς παράγοντες και εκπροσώπους της Ομογένειας, σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη.
Ο κ. Μηταράκης, επισκέφθηκε το Λευκό Οίκο, όπου συναντήθηκε με συμβούλους του Αμερικανού Προέδρου και ξεναγήθηκε στη Δυτική Πτέρυγα, συνοδευόμενος από το μέλος του Κογκρέσου, κ. Gus Bilirakis (R– FL).

Το μεταναστευτικό/προσφυγικό και οι επιπτώσεις τους στην εσωτερική ασφάλεια, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησής του με τη βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών κ.Nancy Jackson.
Στο Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, συναντήθηκε με τον Διευθυντή για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. David SDe Falco, και τη Διευθύντρια για θέματα Κεντρικής και Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης κ. Silvia Savichκαι είχε την ευκαιρία να αναλύσει την προοπτική ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού.
Τα θέματα των επενδύσεων και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας, κυριάρχησαν στη συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. Cyril Muller.
Επίσης συναντήθηκε με μέλη του Κογκρέσου τον Ελληνοαμερικανό κ. Gus Bilirakis (R– FL), και τον κ. Brad Schneider (D– IL).
Ο κ. Μηταράκης είχε σειρά επαφών με δυνητικούς επενδυτές, στους οποίους παρουσίασε τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει η χώρα μας στα επόμενα χρόνια. Ήταν κεντρικός ομιλητής τόσο σε εκδήλωση του Think Tank Centre for Strategic and International Studies (Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών - CSIS), με θέμα της ομιλίας: «Οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρωζώνη».
Επίσης σε εκδήλωση στην έδρα της Bank of America στη Νέα Υόρκη, απευθύνθηκε προςοικονομικούς παράγοντες και δυνητικούς επενδυτές, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα.
Παρέστη μαζί με τον κ. Βασίλη Ξυπολυτά, Γραμματέα Παραγωγικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, στο 9ο Ναυτιλιακό Φόρουμ (New York Maritime Forum), το οποίο οργανώνεται από την Capital Link και έλαβε χώρα στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης. Εκεί συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ναυτιλίας, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Γιάννης Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας Dorian LPG, με καταγωγή από τις Οινούσσες.
Το σχέδιο για τη Χίο και τη θέση της στην Ελλάδα της Νέας Δεκαετίας βρέθηκε στο επίκεντρο Ομιλίας του κ. Μηταράκη προς τα μέλη της Χιακής Ομοσπονδίας, αλλά και στις συναντήσεις του με εκπροσώπους της Ομογένειας σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη.Παρουσίασε αναλυτικά τους τέσσερεις συν ένας πυλώνες (οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, υποδομές και ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για Αμανή, Ψαρά, Οινούσσες) και είχε την ευκαιρία να ζητήσει τη συμβολή και τη στήριξη της Ομογένειας και της Χιακής Κοινότητας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου