Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών στην Αμερική ο Νίκος Δαμαλάς




Πλήρης ημερών έφυγε για το μεγάλο ταξίδι σε ηλικία 90 ετών, ο Νίκος Δαμαλάς στην Αμερική όπου έγινε και η ταφή του, βυθίζοντας σε μεγάλη θλίψη τα αδέλφια του, τα ανήψια του, τους συγχωριανούς του, τόσο στην Αμερική, όσο και στο χωριό του την Καλαμωτή.

Ο Νίκος Δαμαλάς γεννήθηκε στο Άκρον Οχάιο στις 26 Αυγούστου 1927 και πέθανε στις 9 Οκτωβρίου 2017, από Καλαμωτούσους γονείς τον Μιχάλη Δαμαλά και την Στέλλα Βεργίτση.
Το  1942 μετακόμισαν στην Νέα Υόρκη. Φοίτησε στο Brooklyn College όπου τελείωσε χημικός. Εργάστηκε στο Dow Allien Company. Το 1946 έως το 1953 υπηρέτησε στο Αμερικάνικο Ναυτικό. Το 1953 επισκέφτηκε την Καλαμωτή για πρώτη φορά ως Ναύτης.
Από το 1957 εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση τους Vantike Restaurant όπου η παρουσία του εκεί ήταν ανάσα ζωής για όλους τους Καλαμωτούσους που ερχόταν στην Νέα Υόρκη στα δύσκολα τότε χρόνια, δίνοντας τους δουλειά και οποιανδήποτε άλλη βοήθεια χρειαζόντουσαν.
Σε όλες τις χαρές και τις λύπες των Καλαμωτούσων στην Αμερική, πάντα τους τιμούσε με την παρουσία του.
Ο Νίκος Δαμαλάς ήταν πραγματικός άνθρωπος με όλη την σημασία της λέξεως. Ειλικρινής, καλόκαρδος, τίμιος, ηθικός και εργατικός. 
Ήταν πάντα γαλήνιος και προσηνής και προφανής ήταν η θέρμη των αισθημάτων του. Λυπήθηκα πολύ όταν πληροφορήθηκα το τέλος του.
Όλοι οι Καλαμωτούσοι θα θυμούνται πάντοτε με ευγνωμοσύνη την αξιόλογη και άξια πολλών επαίνων προσφορά του.
Στα αδέλφια του, στα ανήψια του και στους συγγενείς, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Πατήστε το για περισσότερες φωτογραφίες




 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου