Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαμωτής




Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη  κ. Γιάννη Ξενάκη και του Αντιδήμαρχου Ν. Χίου κ. Ανδρέα Βεργίτση,την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10.30 έγινε ο Αγιασμός στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου Καλαμωτής, για τα γυμνασιόπαιδα και λυκειόπαιδα και τους Καθηγητές των δύο εκπαιδευτηρίων, αλλά και όσους από τους γονείς μπόρεσαν να παρευρεθούν στην πρώτη ημέρα του Σχολικού έτους, από τον π. Απόστολο Γαλάτουλα 

Της ευχές του για μια καλύτερη χρονιά έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Ξενάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε, εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή σχολική χρονιά και να πετύχουν όλοι τους στόχου τους, στους γονείς εύχομαι να είναι δυνατοί για να τα βοηθήσουν να υλοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους.
Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Ο Αντιδήμαρχος Ν. Χίου κ. Ανδρέας Βεργίτσης, στο δικό του μήνυμα είπε μεταξύ άλλων.
Εύχομαι καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές. Ξεκινά μια νέα χρονιά με αγωνίες και προσπάθεια, αλλά και νέους στόχους και οράματα. Εύχομαι καλή δύναμη σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Να έχετε μια δημιουργική, επιτυχημένη και ευχάριστη σχολική χρονιά.

Της δικές της ευχές για την έναρξη της σχολικής χρονιάς είπε η τέως Δήμαρχος Μαστιχοχωρίων  κ. Ρούλα Βαρλά, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η παιδεία και η απόκτηση γνώσεων είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον των μαθητών. Η επίτευξη της φιλομάθειας και της αξιοκρατίας , αποτελούν τα εχέγγυα για να ικανοποιηθούν τα όνειρα και οι φιλοδοξίες των μαθητών.
 Έδωσε συγχαρητήρια στους καθηγητές και τους μαθητές της Γ΄Λυκείου για την 100% εισαγωγή όλων των αποφοίτων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά.

Στο δικό της μήνυμα η Λυκειάρχης κ. Λαμπρινή Αλμυρούδη απευθυνόμενη στους μαθητές είπε .Ξεκινούμε σήμερα την νέα σχολική χρονιά με όραμα, αισιοδοξία και μεράκι.Στους μαθητές και τις μαθήτριες μας εύχομαι καλή πρόοδο. 
Αξιοποιήστε τις ευκαιρίες που σας παρέχει το σχολείο, για να αποκτήσετε γνώσεις, να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας, να αναπτύξετε την προσωπικότητα σας, να γίνεται ελεύθεροι, αυτόνομοι άνθρωποι με κοινωνικές και άλλες δεξιότητες, που θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στις προκλήσεις της ιδιαίτερα απαιτητικής εποχής μας και να προσφέρετε στο κοινωνικό σύνολο. 
Στους γονείς εύχομαι κουράγιο, ψυχική δύναμη και υπομονή στο δύσκολο έργο τους. Στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς εύχομαι καλή υγεία και καλή δύναμη, ώστε να συνεχίσουν  να επιτελούν το λειτούργημα τους με την αφοσίωση και την ευθύνη που έχουν αποδείξει ότι τους διακρίνει. 
Καλωσορίζω με μια ανοιχτή αγκαλιά τους μαθητές της Α΄Γυμνασίου και της Α΄Λυκείου στη νέα τους εκπαιδευτική οικογένεια  ΄Ολοι θα είμαστε στο πλευρό τους και θα τους βοηθήσουμε σε ότι χρειασθούν. 

Καλωσορίζω το νέο Διευθυντή του Γυμνασίου Καλαμωτής τον κ. Γιάννη Ρόκκο και του εύχομαι καλή δύναμη στο έργο του. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία για το καλό του Σχολείου μας. 
Καλωσορίζω τους νέους συναδέλφους που θα είναι μαζί μας τη φετινή σχολική χρονιά. Συγχαίρω τους περσινούς μαθητές της Γ΄τάξης που μας έκαναν όλους υπερήφανους με την επιτυχία τους. Τους εύχομαι να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους και να απολαύσουν τέτοιες χαρές σαν αυτή πολλές φορές στην ζωή τους. 
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα εφόδια που τους προσέφερε το σχολείο θα τους συνοδεύουν σε όλη τη ζωή τους μαζί με τις ευχές και την αγάπη μας.
Στους φετινούς μαθητές της Γ΄Λυκείου εύχομαι να έχουν καλή υγεία και καλή δύναμη για τον αγώνα που μόλις ξεκινούν . Με πίστη στις δυνάμεις σας, με φάρο τα όνειρα σας και με σκληρή δουλειά είναι σίγουρο ότι θα επιτύχετε τους στόχου σας.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σεβαστό πατέρα Απόστολο που κάθε χρόνο μας δίνει τις ευλογίες του, όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκηση τα μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και όλους τους φίλους και δωρητές των σχολείων μας που μας στηρίζουν στο έργο μας και μας τιμούν πάντα με την παρουσία τους.
 Καλή σχολική χρονιά, ευχάριστη, δημιουργική, αποδοτική και με υγεία για όλους μας. 

Τέλος ο νέος Διευθυντής του Γυμνασίου Καλαμωτής κ. Γιάννης Ρόκκος στην ομιλία του είπε, Σεβαστέ πατέρα, αγαπητοί μου μαθητές και μαθήτριες, εκλεκτοί προσκεκλημένοι ,αγαπητοί συνάδελφοι.
 Στο ξεκίνημα κάθε νέας σχολικής χρονιάς, έχω έντονη την αίσθηση ότι αρχίζει ένας καινούργιος αγώνας. Αγώνας δύσκολος και κοπιαστικός, μα συνάμα ωραίος, που ζητά από όλους μας, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, να συμμετάσχουμε με ορμή, ενθουσιασμό και όνειρο. 
Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι γι΄αυτόν τον αγώνα, έχοντας για όπλα την επιστημονική μας κατάρτιση, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, την αγάπη για τους μαθητές μας, αλλά και την δική σας πολύτιμη συμπαράσταση, των γονέων, της τοπικής κοινωνίας των Μαστιχοχωρίων και της Δημοτικής αρχής. 
Τις θερμές ευχαριστίες μας στην Δημοτική Αρχή και ιδιαιτέρως στο Αντιδήμαρχο Ν. Χίου κ. Ανδρέα Βεργίτση για την συμπαράσταση, ηθική και υλική, που έχει εκδηλωθεί κατ΄επανάληψη με συγκινητική προθυμία, καθώς και στον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.
 Μαθητές και μαθήτριες του σχολικού συγκροτήματος σας καλωσορίζω στο σχολείο μας και σας εύχομαι από καρδιάς μια γόνιμη και δημιουργική χρονιά. Στούς μαθητές της Γ΄Λυκείου εύχομαι καλό κουράγιο στον απαιτητικό και κουραστικό αγώνα σας και καλή επιτυχία στους στόχους σας και τις επιδιώξεις σας. Επίσης οφείλω ιδιαίτερα να καλωσορίσω τους μικρούς μαθητές και της μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από σήμερα είστε τα νέα μέλη μιας οικογένειας που σας περιβάλλει με στοργή και αγάπη. 

Αγαπητοί συνάδελφοι, το σχολείο μας αποτελεί πνευματικό κέντρο που παρέχει στους μαθητές των Μαστιχοχωρίων ήθος, αξίες, οράματα και ανοικτούς ορίζοντες, ισότιμα με μαθητές μεγάλων αστικών κέντρων. Σας εύχομαι να έχετε υγεία και δύναμη να συνεχίσετε το ιδιαίτερα υπεύθυνο, απαιτητικό και δύσκολο έργο σας,
Καλή Σχολική Χρονιά.
Παρόντες στον αγιασμό ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμωτής κ. Νικόλαος Γαλάτουλας, Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρμολίων κ. Κυριάκος Γιαγκουδάκης και ο Διοικητής του Αστυν. Τμήματος Μαστιχοχωρίων, Υπαστυνόμος κ.Αντώνης Πατούνας. Όλοι ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και στο διδακτικό προσωπικό. 

Τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα εύχονται καλή δύναμη, σε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς 



.
   
             









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου