Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Νέος Ιερέας ο π.Κωνσταντίνος Θηριανός, χειροτονήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου κ.κ.Μάρκο στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Μεστά




Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017  στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Μεστά, τελέσθηκε η ακολουθία του όρθρου και στην συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Χίου  κ.κ.Μάρκου.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας  ο Σεβασμιότατος μέσα σε κλίμα συγκινήσεως προέβει στην χειροτονία του Διακόνου Κωνσταντίνου Θηριανού σε Ιερέα, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων.
Η χειροτονία του νέου Ιερέα πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάμεστο Ιερό Ναό από πιστούς που όλοι μαζί φώναξαν στον Ιερέα ΑΞΙΟΣ-ΑΞΙΟΣ .
Στην χειροτονία παραβρέθηκαν, ο Βουλευτής Χίου κ.Νότης Μηταράκης, ο Ναύαρχος ε.α.κ. Γιάννης Βορριάς, ο Ταξίαρχος ε.α.της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Σάββας Χατζημόσχος και ο Γυμνασιάρχης Αιμιλιανός Ευαγγελινός
Ο π. Κωνσταντίνος είναι γέννημα θρέμμα των Μεστών και θα είναι ο νέος Εφημέριος του Ιερού Ναού Ταξιαρχών μετά από την ανακοίνωση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Μάρκου.Τελείωσε την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και χειροτονήθηκε Διάκος στις 28 Μα'ί'ου 2017 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλλιμασιά.
Ο Σεβασμιότατος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απηύθηνε πατρικές συμβουλές στοιν νέο Ιερέα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι, σήμερα έλαβες τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης και πρέπει να γνωρίζεις ότι η Ιερωσύνη δεν είναι δική μου , ούτε δική σου, αλλά του Χριστού,
Οφείλεις να πορεύεσαι σύμφωνα με τις επιταγές των Ιερών Κανόνων αλλά και τις υποδείξεις των Πατέρων της Εκκλησίας. Δεν θα πρέπει να έχεις ως έννοια σου να αρέσεις στους ανθρώπους, αλλά να είσαι κοντά τους καθημερινά σε έναν συνεχή πνευματικό αγώνα και σε άσκηση, για να φυλάξεις τον τρόπο ζωής της Εκκλησίας και τη θεραπεία που παρέχει ο Χριστός και η Εκκλησία Του.
Τον προέτρεψε να συμβουλεύεται τον Πνευματικό του Πατέρα Πρωτοπρεσβύτωρο Γεώργιο Κωνσταντίνου και κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιότατος του τόνισε ότι δεν πρέπει να λείπει καθημερινά από τα χείλη του η επίκληση του ονόματος του Κυρίου μας και της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο νέος Ιερέας μοίρασε σε όλους τους πιστούς αναμνηστικό δώρο, μία εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου