Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Γυμνάσιο Καλαμωτής, ένας φάρος προβολής της Καλαμωτής και της περιοχής των Μαστιχοχωρίων, ένα κέντρο πολιτισμού, ένα φυτώριο γνώσης και καλλιέργειας ιδανικών




Αφορμή για την σημερινή ανάρτηση στα Μαστiχοχωρούσικα Νέα, είναι το βιβλίο Γυμνάσιο Καλαμωτής 1950 - 2010, που επιμελήθηκε ο χωριανός μας Καθηγητής Γεώργιος Δαμαλάς, ένα βιβλίο ανεκτίμητης κοινωνικής και πολιτιστικής αξίας για το χωριό μας, που υλοποίησε κατά τον καλύτερο τρόπο την ένοια της προσφοράς. 
Μιας προσφοράς που δεν θα υπήρχε χωρίς την μεθοδικότητα της εργασίας του, το ενδιαφέρον του και την αγάπη του για τον τόπο που γεννήθηκε.
Το βιβλίο εκδόθηκε από τον Σύλλογο Καλαμωτουσίων Αττικής, με Πρόεδρο την Σέβη Περαντάκου και από τον Προοδευτικό Όμιλο Καλαμωτής, με Πρόεδρο τον Θεοδόση Σταθόπουλο.
Την οικονομική δαπάνη της έκδοσης ανέλαβαν οι συγχωριανοί μας Ιωάννης Δημητράκης, Πίτσα Καλαμωτούση και Γεώργιος Λαμπράκης. 
Τα έσοδα από το βιβλίο διατέθηκαν για την κατασκευή της προτομής του Μεγάλου Ευεργέτη Κωνσταντίνου Βαμβακά στην έξω πλατεία του χωριού.
Η Καλαμωτή για όλους μας είναι το πιό γλυκό κομμάτι της ζωής μας. Είναι το μέρος που μεγαλώσαμε και πάντα θα μας θυμίζει περασμένες όμορφες στιγμές. 
Στιγμές που μεγαλώσαμε μέσα σε αυτό το περιβάλλον με πολύ αγάπη. Όταν αγαπάς, γίνεσαι ανοιχτός άνθρωπος, βλέπεις τον άλλο πιο κοντά και τον συγχωρείς για ότι σου έχει κάνει. 
Η αγάπη σου δίνει μεγαλύτερο χώρο για να κινηθείς. Ένα άλλο αγαθό που έφερε η αγάπη σε μένα και νοιώθω ευλογημένος, είναι η επικοινωνία που έχω τόσα χρόνια μαζί σας. Το φωτογραφικό ρεπορτάζ που θα δείτε θα ξυπνήσουν σε όλους μνήμες νοσταλγικές ανεπανάληπτες.

Πηγή. Γυμνάσιο Καλαμωτής 1950 - 1960
          Φωτογραφικό αρχείο Καλαμωτής
          ΦΩΤΟ Μαίστρος          

                                                    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ



































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου