Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Κραυγή αγωνίας των Καλαμωτούσων για την υποβάθμιση του χωριού τους


ΚΑΛΑΜΩΤΗ


Αφορμή της σημερινής ανάρτησης είναι τα έντονα παράπονα που δέχθηκαν τα ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ,την ημέρα της Εθνικής Επετείου από κατοίκους της Καλαμωτής, ότι το χωριό βαδίζει κάθε ημέρα στον μαρασμό και στην εγκατάλειψη.

Είναι κοινή πεποίθηση όλων ότι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Καλαμωτή, δεν είναι αυτή που πρέπει. Καθημερινά διαφαίνεται η τάση ότι το νέο μοντέλο του Καλλικράτη δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής.
Πιστεύουμε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να προγραμματίσει περισσότερες επισκέψεις υπαλλήλων καθαριότητας στο χωριό μας. Μπροστά λοιπόν σ' αυτήν την κατάσταση, για την αντιμετώπιση των απλών προβλημάτων της καθημερινότητας, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Θα παρεμβαίνουμε συνεχώς για να έχουμε το χωριό μας στη θέση που του αξίζει.
Ένα άλλο σοβαρό  θέμα που απασχολεί και βασανίζει τους κατοίκους της Καλαμωτής είναι τα Σχολεία της Καλαμωτής να παρελαύνουν στο χωριό τους, ή στην  έδρα του Δήμου που είναι η πόλη της Χίου.
Τονίζουν ότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι να γίνεται η παρέλαση στο Πυργί μετά την κατάργηση του Καποδίστρια και η απόφαση που είχε παρθεί τότε αυτοδίκαια δεν υφίσταται.
Σύμφωνα με το άρθρο 59 του Ν. 5832/2010, αλλά και το άρθρο 1 του νόμου Καλλικράτη, που ορίζει τη νέα έδρα του Δήμου, χωρίς να αναφέρεται σε σύσταση γεωγραφικής έδρας δημοτικών ενοτήτων, οι οποίες συγκροτούν τον ενιαίο Δήμο, οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται στην έδρα του Δήμου.
Το  δίκαιο αίτημα των Καλαμωτούσων προς στη Δημοτική αρχή είναι να εφαρμοστεί και να ισχύσει ο νόμος και παράλληλα δέχονται τα σχολεία τους να παρελάσουν στην έδρα του Δήμου, εφ΄όσον αυτό ζητηθεί και για όλα τα Σχολεία, διαφορετικά τα σχολεία τους θα παρελάσουν στην έδρα τους, όπως συμβαίνει σήμερα σε όλα τα άλλα Σχολεία του Νομού.
Το θέμα το ξεκίνησε το 2011,το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Ιωάννη Ράγκο που πήρε προφορική απάντηση από την τότε Δημοτική αρχή ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα τους από το 2012, πρόταση που απέρριψε το Τοπικό Συμβούλιο, φοβούμενο ότι μπορεί  και σε αυτή την περίπτωση να ισχύσει η λαϊκή παροιμία που λέει <ουδέν μονιμότερον του προσωρινού> που πράγματι επαληθεύθηκε γιατί δεν πραγματοποιήθηκε.Περιμένουμε από την Δημοτική αρχή επιτέλους να δώσει μία λύση στο χρόνιο πρόβλημα.





1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφερον το αρθρο σας αλλα εχοντας περασει απο το χωριο σας πριν απο χρονια θυμαμαι την υπαρξη πολλων πραγματων.... Οπως για παραδειγμα το γραφειο του ΟΤΕ και της ΔΕΗ.... Η καταργηση τους δεν εφερε μαρασμο στο χωριο? Η κραυγη αγωνιας των αρμοδιων δεν αναδειχθηκε τοτε.... Δεν θα διαφωνησω μαζι σας για το θεμα της παρελασης αλλα δεν ειναι και το πλεον σημαντικο.... Δεν καταργηθηκαν το Γυμνασιο και το Λυκειο της Καλαμωτης... Ειναι εκει πηγη ζωης για το χωριο.... Σας αφηνει αδιαφορους το γεγονος οτι για μια βλαβη στο δικτυο ηλεκτροδοτησης περιμενετε να επισκευαστει απο συνεργειο της Χωρας και οχι να γινεται αμεσα απο το αρμοδιο πρακτορειο που εξυπηρετουσε ολη τη νοτια Χιο? Νομιζω λοιπον οτι βλεπετε το δεντρο και χανετε το δασος.... Καλο θα ηταν να στηριζετε τις προσπαθειες του εκαστοτε τοπικου συμβουλιου και να ακουτε τις κραυγες αγωνιας ολων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή