Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Καλό Παράδεισο Κώστα......στην γειτονιά των Αγγέλων



Άφησε την τελευταία του πνοή σε κλινική της Χίου ο συνταξιούχος υπάλληλος της ΔΕΗ Κώστας Γαλάτουλας του Γεωργίου, σε ηλικία 69 ετών από την Καλαμωτή , αδελφός του Εφημέριου του χωριού, Απόστολου Γαλάτουλα.
Το τελευταίο αντίο στον Κώστα, είπαν σήμερα το απόγευμα, συγγενείς, φίλοι, πολλοί συνάδελφοι του και αρκετοί Καλαμωτούσοι  στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στη Χίο όπου προσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του. Ο ενταφιασμός του έγινε στον οικογενειάκό τάφο της οικογένειας, στο κοιμητήριο της Καλαμωτής.

Κώστα, στο άκουσμα του θανάτου σου στο χωριό, βύθισε σε πένθος τους συγγενείς, τους φίλου σου και λύπησε πολύ την κοινωνία της Καλαμωτής.
Πριν ένα χρόνο ήρθες αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα υγείας. Το αντιμετώπισες με περισσό θάρρος και θαυμαστή αξιοπρέπεια. Σε όλη την δοκιμασία και τον αγώνα που έδινες για το πρόβλημα υγείας σου, στάθηκαν στο πλευρό σου με ανυπέρβλητη  τρυφερότητα και φροντίδα η αγαπημένη σου σύζυγος και τα παιδιά σου.
Ο Κώστας ήταν άριστος σύζυγος, λάτρευε τα παιδιά του και ευτύχισε να καμαρώσει το εγγονάκι του.
Μεγάλωσε μέσα στα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη και υπηρέτησε την εκκλησία ως Ιεροψάλτης, πολλά χρόνια στην ενορία του Αγίου Λουκά στα Καρδάμυλα.
Φίλος από τα μαθητικά χρόνια στο Γυμνάσιο, ξεχώριζε για την αγάπη του για το χωριό.
Με την συμμετοχή του τότε στην Φιλαρμονική του Σχολείου, θα μας συνοδεύει πάντα ο ήρεμος χαρακτήρας του η ανιδιοτέλεια του και η αγάπη του για τον συνάθρωπο. Αγαπημένε μας φίλε θα σε θυμόμαστε για πάντα.
Ξέρουμε ότι βρίσκεσαι τώρα στην ζεστή αγκαλιά του πατέρα σου και της μητέρα σου στη γειτονιά των Αγγέλων και μας βλέπεις και χαμογελάς.
Ας είναι ατάραχος ο αιώνιος ύπνο σου και ας δίνει ο Θεός μας βάλσαμο παρηγοριάς στην σύζυγο σου, στα παιδιά σου, στο εγγόνι σου,στα αδέλφια σου και στους συγγενείς
Αιωνία η μνήμη σου.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στη Χίο και στα Γραφείο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χίου - ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ - σήμερα 10ην του μηνός Φεβρουαρίου 2017, συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, με την αγγελία της θλιβερής είδησης, της προς Κύριον εκδημίας, του αγαπητού σε όλους μας συναδέλφου,
 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ.

Τα μέλη του Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισαν.
1. Να παρακολουθήσουν την Εξόδιο ακολουθία.
2.Να διαθέσουν χρηματικό ποσό στο Γενικό Φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρρών και Οινουσσών, στη μνήμη του.
3.Να μνημονεύεται το όνομα του στην ετήσια εορτή του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, προστάτου του Συλλόγου και να κρατηθεί, στη μνήμη του ενός λεπτού σιγή στην ετήσια Γ.Σ.του Συλλόγου.
4.Να επιδοθεί το - ΨΗΦΙΣΜΑ - στην οικογένεια του μεταστάντος και
5. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

Για το Σύλλογο Ιεροψαλτών Χίου - ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ -

Ο Πρόεδρος                   Ο Γραμματέας                      Ο Αντιπρόεδρος           Ο Ταμίας

Ιωακείμ Ροδινός             Παν. Μπλάνης                      Δημήτριος Ζαννίκος      Σταύρος Στείρος


Τα Μέλη.  Νικόλαος Μίμαρος,  Εμμανουήλ Κισσάνης,  Μιχαήλ Κολίτσος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ Ιωακείμ Ροδινός, φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εκλιπόντος.
Ο Κωσταντίνος Γαλάτουλας γεννήθηκε στην Καλαμωτή το  1948. Από τα νεανικά του χρόνια αγάπησε την βυζαντινή μουσική τέχνη.Κατά την διάρκεια της θητείας του στο Πολεμικό Ναυτικό 1968 - 1970, αλλά και στη συνέχεια από το 1970 - 1976, ως σπουδαστής της Σχολής Ψυκτικών - Γκιζέλη -, όλα αυτά τα χρόνια παράλληλα παρακολουθούσε και μαθήματα βυζαντινής μουσικής, κοντά στον αείμνηστο Δάσκαλο και διακεκριμένο Καθηγητή Ευάγγελο Τζελλά, Λαμπαδάριο του Ιερού Μητρπολιτικού Ναού Αθηνών.
Το 1976 έρχεται στη Χίο και κατόπιν ταχυρύθμου εκπαιδεύσεως  διορίζεται στη ΔΕΗ ως ηλεκτρολόγος ενώ παράλληλα ασκεί με ζήλο και τα Ιεροψαλτικά του καθήκοντα, στην αρχή ως βοηθός και στη συνέχεια ως Ιεροψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Καρδαμύλων από το 2005 - 2016, όταν αποχωρίζεται οριστικά, το Ιερό Αναλόγιο, λόγω ασθενείας του.
Το έτος 2003 είχε προηγηθεί η πρόωρη συνταξιοδότηση του από την ΔΕΗ, λόγω ασθενείας της αγαπημένης του συζύγου.
Ευτύχησε να καμαρώσει τα δύο παιδιά του και να χαρεί το πολυαγαπημένο του εγγόνι.
Οι Ιεροψάλτες συνάδελφοι του θα τον ενθυμούνται και θα τον μνημονεύουν εσαεί.
Ας είναι μνήμη του αιωνία.      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου