Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Δυναμική κινητοποίηση των ατόμων με αναπηρία


«Δε μας κάνουν χάρη! Δε ζητάμε ελεημοσύνη! Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας! Καταγγέλουμε τις βάναυσες περικοπές και ζητάμε την άμεση ανάκληση των άδικων αποφάσεων που οδηγούν τα άτομα με αναπηρία τον Καιάδα. Είναι η τελευταία ημέρα ανοχής απέναντι σε αυτή την άδικη πολιτική. Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες είμαστε σε θέση μάχης».
 Κραυγή αγωνίας για το μέλλον των συμπολιτών μας που πάσχουν από οποιαδήποτε είδους αναπηρία ύψωσαν δεκάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία Βουνακίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία για συμμετοχή στην κινητοποίηση με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου που παγκοσμίως είναι αφιερωμένοι στα Άτομα με Αναπηρία.
Ο κοινωνικός αποκλεισμός, η μείωση και η οριζόντια περικοπή των αναπηρικών συντάξεων αλλά και οι σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρία σε επίπεδο εκπαίδευσης, βρέθηκαν στο επίκεντρο των παρευρισκομένων που, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, επανέλαβαν ότι τα άτομα με αναπηρία οδηγούνται σταδιακά στον Καιάδα αφού η πολιτεία δεν μπορεί να διασφαλίσει τα απαραίτητα για την ομαλή διαβίωσή τους. Π.politis chios.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου