Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο - Νηπιαγωγείο - Γυμνάσιο - Λύκειο Καλαμωτής




Κτύπησε το πρώτο κουδούνι σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, στα Σχολεία της Καλαμωτής, για τον καθιερωμένο Αγιασμό.

Το πρωί και ώρα 9.00 στο Δημοτικό Σχολείο έγινε ο πρώτος Αγιασμός για το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Καλαμωτής. Παρόντες οι μαθητές των δύο σχολείων, τα προνήπια, τα νήπια και οι μαθητές του Δημοτικού μας Σχολείου με τους γονείς να καμαρώνουν και τους δασκάλους και την νηπιαγωγό έτοιμους για τη νέα διδακτική περίοδο.


Τον Αγιασμό τέλεσε ο Εφημέριος της Καλαμωτής  π. Απόστολος Γαλάτουλας.
Ο π. Απόστολος απηύθυνε στους μαθητές, δασκάλους και γονείς ευχές για τη νέα σχολική χρονιά και έδωσε στους δασκάλους και στους μαθητές εκόνες της Αγίας Παρασκευής, στη συνέχεια ευχές και ευχαριστίες απηύθυνε η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κ. Μαρία Μαίστρου και η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Τασία Φραγκούλη.



Παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γιάννη Ξενάκη, που εκπροσωπούσε τον Αντιπερειάρχη Χίου και του Αντιδήμαρχου Ν. Χίου κ. Ανδρέα Βεργίτση που εκπροσωπούσε τον Δήμαρχο Χίου, σήμερα το πρωί στις 10.30 έγινε ο Αγιασμός στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου Καλαμωτής, για τα γυμνασιόπαιδα και λυκειόπαιδα και τους Καθηγητές των δύο εκπαιδευτηρίων, αλλά και όσους από τους γονείς μπόρεσαν να παρευρεθούν στην πρώτη ημέρα του Σχολικού έτους, από τον π. Απόστολο Γαλάτουλα ο οποίος μοίρασε σε όλους τους Καθηγητές μπρελόκ με την εικόνα της Αγίας Παρασκευής.
Παρόντες ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμωτής κ. Νικόλαος Γαλάτουλας, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Νίκος Χαβιάρας, ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ.Αντώνης Κοσσένας και ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής.

Όλοι ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά στους μαθητές.


 
Ο καθηγητής Αργύρης Στακιάς διάβασε μήνυμα του Υπουργού Παιδείας



Τον λόγο έλαβε στη συνέχεια ο Διευθυντής του Γυμνασίου Καλαμωτής κ. Νικόλαος Κουφούδης που μεταξύ άλλων είπε ότι η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα γιορτής για όλους μας. 
Μια νέα σχολική χρονιά για την οποία ελπίζουμε να είναι πιο παραγωγική και δημιουργική από την κάθε προηγούμενη, γεμάτη ελπίδες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο.
Μια νέα σχολική χρονιά που θα αρχίσει, θα συνεχίζεται και θα τελειώσει με χαρούμενα χαμόγελα.
Κοινή μας επιθυμία η βελτίωση της ποιότητας της περεχόμενης εκπαίδευσης στους μικρούς μας μαθητές, στα παιδιά που η Πολιτεία και η γονείς εμπιστεύονται στα χέρια μας για να τους καλλιεργήσουμε την επιθυμία για την κατάκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων, αλλά και θεμιτά ιδανικά και αξίες που θα τα κάνουν ικανά να αλλάξουν την κοινωνία που ζούν και τον κόσμο ολόκληρο.
Εύχομαι στους μαθητές μας ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ και σε όλους μας, Καλή Σχολική Χρονιά.



Η Διευθύντρια του Λυκείου Καλαμωτής κ. Λαμπρινή Αλμυρούδη στην ομιλία της καλωσόρισε τα πρωτάκια στη νέα τους εκπαιδευτική οικογένεια και ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά.




Τα ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ εύχονται στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες καλή σχολική χρονιά, με γόνιμη διαδρομή στο χώρο της Γνώσης.Επίσης εύχονται στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, δύναμη, υπομονή  και αντοχή για να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στο έργο και στην αποστολή τους.  



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου