Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Έμποροι ελπίδας



Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει πιο ανήθικη συμπεριφορά από το εμπόριο ελπίδας και την εκμετάλλευση του πόνου και της δυστυχίας συνανθρώπων μας.  Αυτό το εμπόριο ελπίδας γίνεται και με την καταστροφική λαίλαπα που χτύπησε για άλλη μία φορά το νησί μας την 25η Ιουλίου 2016 και βρήκε εκφραστή της τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου συνεπικουρούμενο από το βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαϊλίδη.
Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε μετά την περιοδεία των δύο ανδρών στα καμένα μαστιχοχώρια έσπευσε ο φίλος Υπουργός της ΕΜΧ και της Χίου (είναι γνωστές άλλωστε οι προσπάθειές του να άρει την αναγκαστικότητα της ΕΜΧ) να ανακοινώσει «τη χορήγηση του ποσού των 500.000 € για την προώθηση της μαστίχας και την χορήγηση των 515.000 € για επενδύσεις της ΕΜΧ σε εγκαταστάσεις ψυγεία κλπ». Ο δε βουλευτής Ανδρέας Μιχαϊλίδης αφού αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει πρόθεση παρασχεσιολογίας, τόνισε το μεγαλείο του ανδρός Αποστόλου να δώσει στην ΕΜΧ το ποσό των 1.015.000€.
Την επομένη της συγκεκριμένης εξαγγελίας και αφού η είδηση έκανε το γύρω της Ελλάδας χωρίς να ρωτήσει κανένας τον Υπουργό πως μπορεί να γίνει αυτό αφού θα αποτελέσει άμεση ενίσχυση μίας επιχείρησης και απαγορεύεται από την ΕΕ, ο πρόεδρος της ΕΜΧ κ. Γιώργος Τούμπος, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους ανέφερε ότι τα χρήματα αυτά είναι όσα χρωστάει το Υπουργείο στην ΕΜΧ για συμμετοχή της σε προγράμματα τα οποία η ίδια τα κέρδισε ανταγωνιζόμενη άλλες επιχειρήσεις πανελλαδικά.   
Κύριοι του Σύριζα είστε πολιτικοί απατεώνες. Πραγματικά μόνοι εσείς θα μπορούσατε να παρουσιάσετε τα χρωστούμενα ως επιδότηση για να αποδείξετε για άλλη μία φορά πόσο κενοί ιδεών και περιεχομένου είστε.
Ούτε καν γνωρίζετε ότι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπάρχει το μέτρο ενίσχυσης, για το διάστημα 2015-2020, που υπέβαλλε η χώρα μας το 2014 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για γεωργοδασοκομικά συστήματα στη οποία και περιλαμβάνεται ο σχοίνος. Αν θέλετε να βοηθήσετε πραγματικά τη Χίο ζητήστε
  • παρέκκλιση από τα υποβληθέντα ως προς το ελάχιστο μέγεθος αγροτεμαχίου προς φύτευση και τις ελάχιστες αποστάσεις φύτευσης δέντρων.
  • να ενταχθούν από μηδενική βάση τα χωριά που έχουν χτυπηθεί από την φωτιά για να ανασχοινωθούν τα καμένα εδάφη, αφού είναι κοινό μυστικό ότι δε μπορεί να γίνει παρέκκλιση από τον ευρωπαϊκό κανονισμό και να αποζημιωθεί διαφορετικά το φυτικό κεφάλαιο.
Είναι το ποιο απλό και γρήγορα εφαρμοστέο μέτρο αλλά δυστυχώς για τον απλό κόσμο των Μαστιχοχωρίων, όχι τόσο «πιασάρικο» στα δελτία ειδήσεων ώστε να το επιλέξετε. Είδομεν.
ΥΓ: Επειδή τα νέα έχουν ήδη φτάσει στα αρμόδια γραφεία - ότι ξεμπροστιάστηκε ο Υπουργός – και μαθαίνουμε ότι επιχειρείται να μην δοθεί το οφειλόμενο 1 εκ. €, στέλνουμε σαφή προειδοποίηση προς το Υπουργείο: Μην τολμήσετε!


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΥ                                              
ΟΜΗΡΟΥ 2 – 82100 ΧΙΟΣ                                                                                

                                                         



     
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου