Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Μεγάλη επιτυχία είχε το ξεκίνημα του ΛΑΊΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ



Μεγάλη επιτυχία είχε το ξεκίνημα του ΛΑΊΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ την πρώτη ημέρα του τριημέρου των εκδηλώσεων, με την στήριξη του ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ. 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Π.Ο.Κ. Μιχαήλ Κανάριος ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο και τον ομιλητή της εκδήλωσης, Ιατρό Καρδιολόγο  Αθανάσιο Καρτάλη  και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η σημερινή ημέρα είναι ιστορική  για τον τόπο μας, την Καλαμωτή αλλά και ευρύτερα για τον πολιτισμό της Χίου. Στη συνέχεια διάβασε χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.
Στή συνέχεια πήρε λόγο ο Πρόεδρος του ΛΑ.Π.ΚΑ κ. Σταμάτης Βαρλάς που αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και στους στόχους του ΛΑΊΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ και εξήρε την προσωπικότητα του ομιλητή της εκδήλωσης Αθανάσιου Καρτάλη, τον οποίο κάλεσε στο βήμα. 

Η ενημερωτική ομιλία του Ιατρού - επεμβατικού Καρδιολόγου κ. Αθανάσιου Καρτάλη μέ θέμα.- Πρόληψη Καρδιαγγειακών Νοσημάτων - είχε μεγάλη απήχηση στην κατάμεστη αίθουσα, για τους παράγοντες κινδύνου και την πρόληψη από τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Μιλησε για τον έλεγχο της πίεσης, την παρακολούθηση του ζαχάρου και της χοληστερίνης, την διακοπή του καπνίσματος, την παχυσαρκία,ενώ καθοριστικός όπως είπε είναι ο παράγοντας της κληρονομικότητας.
Τέλος οι πολίτες ενημερώθηκαν, για το πώς μπορούν να αποφύγουν το οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου όπως και για το πώς μπορούν να το αντιμετωπίσουν όταν προκληθεί. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση με τους πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου