Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Καλό ταξίδι Μανώλη,στη γειτονιά των Αγγέλων




Έφυγε ξαφνικά από την ζωή σε ηλικία 66 ετών ο Φωτορεπόρτερ, Μανώλης Καλογερόπουλος του Γεωργίου στην Αθήνα.

 Η εξόδιος ακολουθία έγινε στις 2 Ιουνίου 2016 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Στην τελευταία κατοικία του τον συνόδευσαν η οικογένεια του, συγγενείς, πολλοί φίλοι, μεταξύ αυτών και ο Εφημέριος της Καλαμωτής, Αιδεσιμότατος  Απόστολος Γαλάτουλας.που προσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του.

 Η είδηση του θανάτου του στην Καλαμωτή, στο χωριό που ζούσε τα τελευταία χρόνια έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και πλήγωσε όλους όσοι τον γνώριζαν, όλους όσοι τον αγαπούσαν. Όλοι αυτοί είχαν την ευκαιρία  να γνωρίσουν ένα άνθρωπο με σπάνιες αρετές, ήθους και αξιοπρέπειας, που μοίραζε αυθόρμητα αγάπη και χαμόγελο και τους περιέλουζε με την ζεστή παιδική ψυχή που είχε.

Ο Μανώλης επαγγελματίας φωτορεπόρτερ έχοντας το δικό του στούντιο με την ονομασία ΠΡΟΒΟΛΗ  στην Αθήνα, συνεργάστηκε από το 1972 έως το 2000 με πολλές εφημερίδες και περιοδικά πάντα με επιτυχία, επιβραβεύοντας τον στο να είναι οι φωτογραφίες του στην πρώτη σελίδα των εφημερίδων, καθώς και με εταιρίες Δίσκων.

Μετά το 2000 προβλήματα υγείας τον ανάγκασαν να σταματήσει και μαζί με την σύζυγο του αγόρασαν ένα σπίτι στην Καλαμωτή της Χίου όπου ζούσαν τα τελευταία χρόνια και σύντομα έγιναν αγαπητοί στο χωριό και ο Μανώλης με την επαγγελματική του μηχανή ανιδιοτελώς τους φωτογράφιζε δείχνοντας έτσι την αγάπη του γι΄αυτούς.

Πάλεψε γενναία τα προβλήματα υγείας του με αξιοπρέπεια και θάρρος, έχοντας δίπλα του την αγαπημένη σύζυγο του Κατερίνα. 

Στο τέλος αυτής της ανθρώπινης διαδρομής ο φωτορεπόρτερ Μανώλης Καλογερόπουλος  έσβησε το φλας, κατέβασε τη μηχανή, κι έφυγε για το μακρινό ταξίδι αφήνοντας πίσω του στους δικούς του ανθρώπους και στους φίλους του, σπουδαία διαθήκη γεμάτη με πανάκριβες αξίες αξιοπρέπειας και ήθους.
Στην σύζυγο του Κατερίνα, στα παιδιά του Γιώργο, Σοφία, Ιάκωβο και στους συγγενείς εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και αναπαυμένη η ψυχή του.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου