Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Η εκπομπή όμορφη και παράξενη Πατρίδα στην Καλαμωτή





Συνεχίζοντας τα γυρίσματα το συνεργείο της Τ.V. Αλήθεια με τον Γιάννη Τζούμα στην Καλαμωτή. για την εκπομπή όμορφη και παράξενη Πατρίδα,που μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 19.00 η ώρα, ο  σημερινός σταθμός ήταν ο Προοδευτκός Όμιλος Καλαμωτής.

Στα γραφεία του συλλόγου υποδέχθηκαν τον Γιάννη Τζούμα με το συνεργείο του ο Πρόεδρος του συλλόγου Κανάριος Μιχαήλ και ο Γενικός Γραμματέας Σφήκας Γεώργιος,
Στην συνέντευξη του ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Γιάννη Τζούμα εκ μέρους του Δ.Σ του συλλόγου για την συνεχή προβολή της Καλαμωτής στην Τ. V. AΛΗΘΕΙΑ. Μεταξύ άλλων είπε για την ιστορική πορεία του συλλόγου, στην αναβίωση και διατήρηση ζωντανών ηθών και εθίμων του χωριού και την συνέχιση της λαϊκής παράδοσης.

Στην ίδρυση του Λαϊκού Πανεπιστημίου Καλαμωτής, που σκοπό έχει να συμβάλλει στην καλλιέργεια  του κοινωνικού πολιτισμού στο χώρο της πολιτικής κοινωνίας της Καλαμωτής και να συμβάλλει στην συνειδησιακή και πολιτισμική αναπαραγωγή του Ελληνισμού ως ταυτότητας, αξιακού πλούτου και χρέους ιστορικής συνέχειας.

Στίς πολιτιστικές δράσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και γι αυτές που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν στο καλοκαίρι 2016 που είναι.
Κυριακή 10 Ιουλίου 2016, θεατρική παράσταση από το θεατρικό σχήμα - Σκηνοβάτες- με τίτλο - Εργαζόμενα κορίτσια , του Άρθουρ Μακγκίνες.
Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 - Γιορτή Καρπουζιού - Καλαμωτουσομαγειρέματα,-
Παρασκευή 29 - Σάββατο  30 - Κυριακή 31- Ιουλίου 2016 τριήμερο εκδηλώσεων του Λαϊκού Πανεπιστημίου Καλαμωτής.
Τρίτη 9 Αυγούστου 2016. Γιορτή Μαστίχας.

Στή συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Σφήκας Γεώργιος στην συνέντευξη του αφού ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν τον σύλλογο στις πολιτιστικές δράσεις, παρουσίασε σε παροδοσιακό σπίτι του χωριού την ενδυμασία της νύφης του Καλαμωτούσικου Γάμου, που επιμελήθηκε η Ευαγγελία Μισαηλίδου και έντυσε η Μαρίκα Πειραντάκου.

Ακολούθησε στην Μορφωτική Ένωση η παρουσίαση του χορευτικού του Ομίλου από τον Γεώργιο Σφήκα και  την δασκάλα χορού Ιουλία Λιγνού και τέλος γευμάτισαν στην οικία του Γεωργίου Σφήκα
με παραδοσιακό φαγητό που μαγείρεψε η Ευαγγελία Μισαηλίδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου