Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΜΑΖΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Μ.ΧΙΟΥ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


Με μαζική συμμετοχή, αγωνιστικό παλμό και κεντρικό σύνθημα "κάτω τα χέρια από τη μαστίχα", οι μαστιχοπαραγωγοί έστειλαν το μήνυμα στους κυβερνώντες που είναι διατεθειμένοι να δώσουν σκληρές μάχες για να προστατέψουν τον Συνεταιρισμό τους.  Ζητούμενο είναι η απόσυρση του επίμαχου άρθρου για την αναγκαστικότητα των Συνεταιρισμών, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό να την καταργήσει με μια απλή υπουργική απόφαση.


Μαστιχοπαραγωγοί όλων των ηλικιών συμμετείχαν στη συγκέντρωση στην οποία διαδήλωσαν υπέρ της διατήρησης της αναγκαστικότητας, υποστηρίζοντας πως μια πιθανή κατάργηση της θα σημάνει και το τέλος της Ε.Μ.Χ. και μαζί με αυτό το τέλος της ζωής στα χωριά της Νότιας Χίου.
Τρακτέρ και σύσσωμος ο κλήρος στην κορυφή της πορείας με τους κληρικούς από όλα τα Μαστιχοχώρια να δίνουν δυναμικά το παρόν υποστηρίζοντας πως χάρη στη μαστίχα και στην Ε.Μ.Χ.  μένουν ακόμη  ζωντανά τα χωριά μας.
Όλος ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός του νησιού, οι παραγωγικοί φορείς τα σωματεία και οι ενώσεις, το Επιμελητήριο, το Εργατικό Κέντρο, η Περιφέρεια συμμετείχαν στην κινητοποίηση στηρίζοντας το αίτημα της Ένωσης με ψηφίσματα τους.
Η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία της Ε.Μ.Χ. κατευθύνθηκε στην πλατεία από εκεί στην παραλία και από τη Βενιζέλου στην Απλωταριά με τελική κατάληξη την περιφέρεια όπου και δόθηκε το ψήφισμα με την απόφαση στου ΔΣ της Ε.Μ.Χ. στον Αντιπεριφερειάρχη , Στ. Κάρμαντζη.
Πέμπτη βράδυ ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη Βουλή και από όλους μετά τον δυναμισμό και της σημερινής κινητοποίησης υπήρχε διάχυτη η ελπίδα πως τα αιτήματα της Ε.Μ.Χ. θα γίνουν αποδεκτά. Το ίδιο βράδυ συνεδριάζει ξανά το ΔΣ του συνεταιρισμού προκειμένου να αποφασίσει τη μετέπειτα στάση του.
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που θέτει υπό αμφισβήτηση την αναγκαστικότητα της Ε.Μ.Χ. έχει δεσμευθεί ότι θα καταψηφίσει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης και το καταδικάζει και ο Νότης Μηταράκης.Πηγή .Politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου