Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Δυναμικό παρών έδωσε σήμερα όλη η Χίος, στην σημερινή απεργία



Ποτάμι που βράζει η οργή και η αγανάκτηση όλου του κόσμου ενάντια στα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση έχοντας υπογράψει τις απαιτήσεις των δανειστών στο 3ο μνημόνιο.
Η  πόλη από το πρωί είχε νεκρώσει, η αγορά είχε κλείσει και κανένας δεν άνοιξε πλην ελαχίστων.
Η πλατεία Βουνακίου σύντομα μετατράπηκε σε ένα ανθρωπόμορφο ποτάμι  με δεκάδες φορείς να διαδηλώνουν ενάντια στα νέα μέτρα συντασσόμενοι ή με το μπλοκ του Εργατικού κέντρου και των υπολοίπων φορέων στην πλατεία ή με εκείνο του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην είσοδο της Απλωταριάς.
Στην σημερινή Παγχιακή απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν  και απεύθυναν χαιρετισμό ο ΟΕΒΕ, οι συνταξιούχοι ναυτικοί και εκείνοι του Δημοσίου, ο Ιατρικός Σύλλογος, το ΤΕΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ και οι δικηγόροι, το Σωματείο ΟΤΑ, η ΕΛΜΕ, η Πρωτοβουλία Πολιτών, η ΕΜΧ, ο σύλλογος Κτηνοτρόφων και το Εργατικό Κέντρο Χίου.
Ξεχωριστά οι μαστιχοπαραγωγοί έδωσαν το δικό τους στίγμα διαδηλώνοντας κατά του ασφαλιστικού και της φορολόγησης και υπέρ της διατήρησης της αναγκαστικότητας του συνεταιρισμού.
 Με ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο τα αποτελέσματα του οποίου έχουν αμφισβητηθεί από το σύνολο εργαζόμενων και συνταξιούχων,  η κυβέρνηση εκείνο που κατάφερε μέχρι στιγμής είναι να συσπειρώσει εναντίον της όλον τον παραγωγικό ιστό της χώρας και να αρχίζει να νοιώθει τις πρώτες μεγάλες αναταράξεις έχοντας απέναντι τους στην ίδια γραμμή επιστήμονες και κτηνοτρόφους, αγρότες και γιατρούς.
Οι διαδηλωτές αμέσως μετά την πλατεία κατευθύνθηκαν στα γραφεία των δύο βουλευτών του νησιού Α. Μιχαηλίδη και Ν. Μηταράκη χτίζοντας συμβολικά τις εισόδους των γραφείων τους.ΠΗΓΉ politischios gr.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου