Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Γιορτή καρπουζιού στην Καλαμωτή.





Για τρίτη φορά ο Προοδευτικός Όμιλος Καλαμωτής, διοργάνωσε την γιορτή του καρπουζιού,που αποτελεί άλλωστε το σήμα κατατεθέν του χωριού μας και είχε μεγάλη επιτυχία.

Το Σάββατο το βράδυ   18 - Ιουλίου - 2015 στην έξω πλατεία της Καλαμωτής πραγματοποιήθηκε η δροσινή καλοκαιρινή γιορτή, που γέμισε από κόσμο, οι οποίοι απόλαυσαν τις θεϊκές γεύσεις, από τα εξαιρετικά προϊόντα των μερακλήδων παραγωγών του χωριού. 
Αναμφισβήτητα, το καρπούζι είναι το τοπικό προϊόν παραγωγής στην Καλαμωτή και η διοργάνωση είναι ένας τρόπος για τους παραγωγούς να δείξουν το προϊόν αλλά και να γιορτάσουν την φετινή παραγωγή.
 Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Χίου,Νότης Μηταράκης ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος  της Κοινότητας  Καλαμωτής  Γαλάτουλας  Νικόλαος και ο Ναύαρχος Σταύρος Μιχαηλίδης.
Την γιορτή άνοιξε ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής Κανάριος Μιχαήλ, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη γιορτή του καρπουζιού και ευχαρίστησε όλους που ήλθαν να τιμήσουν  την γιορτή.Επίσης ευχαρίστησε τους παραγωγούς συγχωριανούς μας, που διέθεσαν τα καρπούζια τους για την εκδήλωση, Τους ΑΝΔΡΈΑ βΕΡΓΊΤΣΗ - ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΟΥΠΗ - ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΚΡΙΔΑ - ΝΙΚΟ ΜΟΝΕΖΗ - ΒΑΛΑΝΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑΦΕΝΤΗ -ΛΕΡΑΚΗ ΝΙΚΟ. Φέτος για πρώτη φορά το παιδικό χορευτικό του Συλλόγου και το χορευτικό ΝΗΡΗΙΔΕΣ από την πόλη της Χίου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Στη συνέχεια έγινε λαχειοφόρος αγορά και η κλήρωση ανέδειξε τυχερό τον Μιχάλη Σαραντινό που κέρδισε ένα ποδήλατο.
Με κέφι, μουσική, χορό και τραγούδι απο την ορχήστρα του Δημήτρη Τζούμα, συνεχίσθηκε το γλέντι μέχρι αργά.

                                      ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη Γιορτή Καρπουζιού, στην Καλαμωτή Χίου ο Νότης Μηταράκης

Ο Βουλευτής Χίου της Ν.Δ, Νότης Μηταράκης με την σύζυγο του, μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμωτής και τον Πρόεδρο του Προοδευτικού Ομίλου.


Ο Πολιτευτής της Ν.Δ, Σταύρος Μιχαηλίδης, με τον Πρόεδρο του Π.Ο.Κ.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου