Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Στα μηνύματα των νέων ανθρώπων, έγκειται η ελπίδα. Εγκώμιο εμπειρίας, από τον Απόστολο Κακλαμάνη, για τον Κώστα Τριαντάφυλλο.


Με θερμά λόγια για την κοινοβουλευτική παρουσία του Κώστα Τριαντάφυλλου αναφέρθηκε ο βετεράνος βουλευτής Απόστολος Κακλαμάνης, ταυτίζοντάς τον με την ελπίδα. Ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής,  αμέσως μετά την ομιλία του Χιώτη βουλευτή  στην ολομέλεια της Βουλής για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα ζήτησε τον λόγο:
«Με αφορμή την αγόρευση του νέου βουλευτή κυρίου Τριαντάφυλλου, πιστεύω ειλικρινά ότι όσοι τον άκουσαν δεν μπορεί να διαφωνούν μαζί του. Εγώ, θα έλεγα ότι υπάρχει ελπίδα, αρκεί αυτή την ελπίδα να μην την εξανεμίζουμε μέσα από κραυγές, αντιπαλότητες χωρίς προοπτική για τον τόπο. Η εθνική συναίνεση, η εθνική ενότητα είναι απαραίτητες περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά. Να θυμηθούμε ότι ο ν. 2190/20 ψηφίστηκε και έχει ζωή ενενήντα και ετών, όταν η Ελλάδα πήγαινε μπροστά, μεγαλουργούσε. Εγώ πιστεύω ότι η ελληνική νεολαία χάνεται. Τα φώτα που μπορεί να δώσει εδώ, τις ιδέες της, τα χαρίζουμε σε άλλους λαούς. Εάν όλοι μαζί εργαστούμε, ώστε να εμπνευστεί από ένα καλύτερο όραμα για την ίδια και για τον τόπο, θα μείνει εδώ, όπως έμειναν παλαιότερες γενιές υπό δυσχερέστερους όρους. Αναφέρομαι στις γενιές του πολέμου του ’40, της κατοχικής αντίστασης, στις γενιές που βγήκαν μεν καταματωμένες από τον εμφύλιο, αλλά δημιούργησαν την Ελλάδα. Εγώ πιστεύω σε μια άλλη εικόνα, αντί της εικόνας που προσλαμβάνει ο πολίτης, όταν παρακολουθεί το κανάλι της Βουλής και η οποία οφείλεται σε ελάχιστους εδώ. Υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι -όχι μόνο στην ηλικία, αλλά και στις ιδέες- που αξίζει και η Βουλή και ο ελληνικός λαός να προσέξει. Γιατί εκεί -στα μηνύματα αυτών των νέων ανθρώπων, όπως ο κ. Τριαντάφυλλος- έγκειται και η ελπίδα»π.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου