Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Βρήκε μετερίζι προσφοράς,ο δημοσιογράφος Νίκος Γεωργούλης της εφημερίδας - Πολίτης - γράφει για τον εκδότη των MASTICNEWS.



ΤΟ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕ μανιωδώς είναι η αλήθεια γιατί έχει την προσφορά άφθονη να ρέει στο αίμα του. Η Γενική Συνέλευση του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής εξέλεξε τον Μιχ. Κανάριο πρόεδρο και τον έκανε από τώρα να σχεδιάζει το χωριό ως πολιτιστικό κέντρο όλης της νότιας Χίου.
 Πρώτη του κίνηση ήταν να τιμήσει τη Ρούλα Βαρλά, η οποία με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ανακηρύχθηκε επίτιμη πρόεδρος για την πολυετή πολιτιστική προσφορά της στην Καλαμωτή. 
Σχεδόν αυτόματα ενεργοποιήθηκε μία πολύτιμη μονάδα για το χωριό, ο Γιώργος Σφήκας, με την επαναλειτουργία του χορευτικού τμήματος.
 Ο σχεδιασμός του Κανάριου όμως δεν περιορίζεται σ’ αυτά. Θα επιδιώξει να βρίσκεται σε μόνιμη επαφή και συνεργασία με τον «αξάνεμο» κι όλο το σημαντικό ανθρώπινο υλικό της Καλαμωτούσικης διασποράς.
 Άμεσα ξεκινά ενέργειες για τη δημιουργία μικρής Φιλαρμονικής, η οποία θα μπορεί να ενισχύει εκδηλώσεις όλης της νότιας Χίου. Κορυφαία επιδίωξη στην είσοδο του χωριού να κατασκευαστεί ένα ανοιχτό θέατρο, μεγάλης χωρητικότητας, ώστε να απολαμβάνουν και οι νοτιοχωρούσοι εκδηλώσεις υψηλών απαιτήσεων. 
Μπορεί να μοιάζουν υπερβολικά όλα αυτά για τη δύναμη ενός πολιτιστικού συλλόγου, βαθιά όμως μέσα μου πιστεύω ότι για το Μιχ. Κανάριο δεν είναι αδύνατα.
 Δύσκολα συναντάς σήμερα τέτοια δίψα προσφοράς κι οι Καλαμωτούσοι το διέγνωσαν.

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου