Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ακομπλεξάριστη, η πολιτικός από τη Χίο δίνει οδηγίες στους πελάτες που επισκέπτονται το κατάστημά της στο ξενοδοχείο Hilton



Κάποιοι βιάστηκαν να επικρίνουν και να σχολιάσουν αρνητικά την νέα βουλευτή της ΝΔ κυρία Μαρία Σταυρινούδη - Σόδη για την αποκαλυπτική ενδυματολογική της επιλογή κατά την ορκωμοσία της στη Βουλή, όταν το εντυπωσιακό ντεκολτέ θάμπωσε τους πάντες.  

Ίσως όμως δεν γνωρίζουν μια κρίσιμη λεπτομέρεια: Ότι η κυρία Σταυρινούδη είναι μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία πάει στη Βουλή με τα ρούχα της δουλειάς, καθώς είναι πιθανό να μην διαθέτει άπλετο χρόνο κάθε μέρα για να προσαρμόζεται ανάλογα και να υπακούει συντηρητικούς κανόνες του κοινοβουλίου για το ντύσιμο των εκπροσώπων του έθνους. 

Η 50χρονη αισθητικός, όταν δεν είναι στη Βουλή για τις συνεδριάσεις και τις υποχρεώσεις της ως βουλευτής, εργάζεται στο κατάστημα καλλυντικών «Mastic Spa» που εμφανίζεται να διαθέτει η κόρη της – μαζί με την ανιψιά της – στο ξενοδοχείο Hilton.

Ανεξαρτήτως του ιδιοκτησιακού, η κυρία Σταυρινούδη είναι η ψυχή και η καρδιά του καταστήματος, όπως έδειξε η… αυτοψία, που έγινε υπό τη μορφή δημοσιογραφικής έρευνας: 

Βράδυ Τετάρτης, ξενοδοχείο Χίλτον. Καμιά δεκαριά Γιαπωνέζοι τουρίστες περιμένουν υπομονετικά στη ρεσεψιόν για να εξυπηρετηθούν. Κάποιοι άλλοι περιφέρονται στα καταστήματα του ξενοδοχείου για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Στο lobby την προσοχή τραβά το κοσμηματοπωλείο Kessaris με τα εντυπωσιακά ρολόγια Rolex, Bvlgari, Panerai, IWC, U-Boat και Mont Blanc. Εκεί βρίσκεται και το Max Boutique με επιλογές σε ρούχα Burberry και Armani. 


Ένα όμως είναι το κατάστημα στο οποίο παρατηρείται κοσμοσυρροή. Το «Mastic Spa» με φυσικά και βιολογικά καλλυντικά με μαστίχα, που κατά δήλωση της κυρίας Σταυρινούδη ανήκει την κόρη της Βικτώρια και την ανιψιά της, Βίνα. 

Να σημειωθεί ότι η κοσμοσυρροή δεν οφείλεται σε κάποιο αριθμό πελατών αλλά σε μια ομάδα προσώπων που απ’ ότι φαίνεται απαρτίζεται από στενούς συγγενείς και συνεργάτες –βοηθούς της. 

Η κυρία Μαρία Σταυρινούδη φαίνεται να έχει αποσυντονιστεί. Από τη μια διευθύνει το κατάστημα και ελέγχει τα πάντα από μια καρέκλα δίπλα στη ταμειακή μηχανή και από την άλλη δέχεται διαρκώς τηλεφωνήματα για τη συζήτηση που προκάλεσε το τολμηρό ντεκολτέ της στη Βουλή. «Πώς σου φάνηκα στον Alpha; Πιστεύεις ότι τα πήγα καλά;» ρωτά ένα συνομιλητή της στο τηλέφωνο και αν κρίνουμε από τους μορφασμούς του προσώπου της μάλλον φαίνεται ευχαριστημένη από τις απαντήσεις που παίρνει. Και εκεί όπου όλες οι συζητήσεις αφορούν τη νέα σελίδα που άνοιξε στη ζωή της ξαφνικά… μπαίνει πελάτης. 

«Για ανδρική περιποίηση ψάχνω… Υπάρχει κάτι για το πρόσωπο;».

- «Μάλιστα, έχουμε» απαντά εκείνη και πετάγεται από τη καρέκλα της για να εξυπηρετήσει. Με βήμα γοργό πλησιάζει τη βιτρίνα όπου είναι τοποθετημένα τα καλλυντικά ανδρικής περιποίησης. 

- «Υπάρχει αυτή η κρέμα η οποία είναι …Θα σας δείξω το τεστ καλύτερα». Και κάπως έτσι προτρέπει τον υποψήφιο πελάτη να την δοκιμάσει για να διαπιστώσει και ο ίδιος τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Στο… βαρύνουσας σημασία ερώτημα, «αν είναι λιπαρή» η νέα βουλευτής της Ν.Δ είναι κατηγορηματική: «Όχι, όχι, όχι. Καθόλου. Δοκιμάστε να δείτε». 

Η δοκιμή πραγματοποιείται και το αποτέλεσμα την δικαιώνει. «Είναι ειδική κρέμα για όλους τους τύπους δέρματος» θα συμπληρώσει περιχαρής καθώς ο πελάτης αποφασίζει να την αγοράσει. 

Εκείνη κατευθύνεται προς το ταμείο για να κόψει την απόδειξη. Τα πάντα λειτουργούν νομίμως κι γι’ αυτό δεν τίθεται αμφιβολία. Ένα μικρό εγκεφαλικό ωστόσο θα μπορούσε να αποφευχθεί αν ο πελάτης είχε ρωτήσει αρχικά για την τιμή του προϊόντος. « Είναι 18 ευρώ» θα χρειαστεί να επαναλάβει δυο φορές η βουλευτής. Και εκεί όπου η οικονομική συναλλαγή ήταν έτοιμη να ολοκληρωθεί χτυπά το κινητό της τηλέφωνο. Στην άλλη γραμμή κάποια κυρία Κατερίνα από το νησί τις δίνει τις ευχές της. Η βουλευτής την ευχαριστεί. 

Τώρα η κόρη της, η Βικτώρια, αναλαμβάνει να τελειώσει το έργο της μητέρας. Μπερδεύεται όμως καθώς αντί να δώσει τα ρέστα από το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ ετοιμάζεται να επιστρέψει τόσο το χαρτονόμισμα όσο και τα δυο ευρώ από τα ρέστα. «Τα δυο ευρώ είναι τα ρέστα» της επισημαίνει η μητέρα της και εκείνη με αμήχανο χαμόγελο σπεύδει να διορθώσει το λάθος της. 

Η κυρία Σταυρινούδη δείχνει να διαθέτει και την εμπειρία της αγοράς και την καπατσοσύνη του εμπορίου, αλλά και την ικανότητα να φέρνει βόλτα πολλά πράγματα ταυτόχρονα – κλασικό γυναικείο χαρακτηριστικό, αλλά στο μέγιστο βαθμό εδώ! Κυρίως δείχνει ικανή να συνδυάσει και τις δύο ασχολίες της τώρα: Και στη Βουλή να μεταφέρει τη σπιρτάδα μιας πολυσχιδούς και ξύπνιας γυναίκας, αλλά – γιατί όχι; - και τη δουλειά της να προωθήσει μέσω της ξαφνικής δημοσιότητας και αναγνωρισιμότητας που απέκτησε.

ΠΗΓΗ. Πρώτο Θέμα gr.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου