Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Περιοδεία της Μαρίας Σταυρινούδης στα χωριά της Αμανής.


Την πρώτη της  επίσκεψη στη Χίο, μετά την ορκωμοσία της έκανε η νέα Βουλευτής Χίου, Μαρία Σταυρινούδη.Το πρωϊ του Σαββάτου είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα χωριά της Αμανής, μαζί με τον Διευθυντή του πολιτικού της γραφείου, Μεσολογγίτη Δήμήτρη. Στα Νενητούρια γιόρταζε ο καθεδρικός Ναός - Ταξιάρχες - όπου τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική θεία λειτουργία από τον  Μητροπολίτη Χίου κ.κ.Μάρκο. Μετά τη θεία λειτουργία η Μαρία Σταυρινούδη, είχε συνάντηση με κατοίκους του χωριού,  όπου της  ανέπτυξαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που τους απασχολούν..
Στη επιστροφή επισκέφθηκε το φυλάκιο του Μελανιός και συνομίλησε με τους στρατιώτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ακριτική περιοχή που υπηρετούν.Τελευταίος σταθμός η Παρπαριά  όπου και είχε συναντήσεις και συνομιλίες με τους κατοίκους, παρουσία των δύο Αντιδημάρχων την κα Ποταμούση και τον κον Φαφαλιό.
Η Μαρία Σταυρινούδη μετά τις επισκέψεις αυτές τόνισε: στα masticnews. Στην επικοινωνία με τους κατοίκους των χωριών μας στην Βόρεια Χίο, είδα και μίλησα με ανθρώπους, που έχουν πονέσει, που έχουν πληγωθεί από την οικονομική κρίση. Είδα όμως μάτια που με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, ελπίζουν ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει. Ανθρώπους που απαιτούν άμεσα τα χωριά τους να βγουν από την απομόνωση. Γιατί πιστεύω και πιστεύουν και οι συμπολίτες μου, ότι η κρίση αυτή δεν θα κρατήσει για πάντα και χρειάζεται άμεσες αποφάσεις, για να μην ξαναγίνουν τα λάθη του παρελθόντος, είναι δυνατόν η Χίος, τα Ψαρά και η Αιγνούσα να προχωρήσουν μπροστά και να γυρίσουμε σελίδα. 

                                           ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου