Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Σε δύο εβδομάδες η απόφαση του Σ.τ.Ε. για την Χριστιάνα Καλογήρου.ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΙΚΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΗ



Από τις 09:30 το πρωί μέχρι και τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης αγόρευαν οι νομικοί σύμβουλοι της Χρ. Καλογήρου και πέντε πολιτών της Λέσβου, παρουσιάζοντας όλες τις πτυχές του θέματος σχετικά με την αίτηση αναίρεσης της πρώτης κατά της πρωτόδικης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά που ακύρωνε την εκλογή της στη θέση της Περιφερειάρχη.
Την Χριστιάνα Καλογήρου υπερασπίστηκε ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. και Συνταγματολόγος Προκόπης Παυλόπουλος ενώ τη διαδικασία παρακολούθησε και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γιάννης Ζερδελής.
Ο δικαστής έδωσε προθεσμία μέχρι και σήμερα το πρωί στους αντίδικους να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Ακολούθως ο εντεταλμένος του Σ.τ.Ε., αφού μελετήσει τα επιχειρήματα των δύο πλευρών θα εισηγηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο θα κληθεί να εκδώσειτην τελεσίδικη απόφαση για τον μέλλον της κ. Καλογήρου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.Μάλιστα όπως σημειώνουν νομικοί κύκλοι η συγκεκριμένη διαδικασία θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες. Έτσι το αποτέλεσμα αναμένεται να γίνει γνωστό από τέλη Σεπτεμβρίου έως το πρώτο πενθήμερο του Οκτώβρη.

Υποστήριξαν...

Σύμφωνα με το «Εμπρός» Λέσβου η πλευρά της κ. Καλογήρου υποστήριξε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τους πολίτες, είναι διοικητική βαθμίδα του κράτους που ως κεντρικό αντικείμενό της έχει τον έλεγχο της νομιμότητας των αποφάσεων των οργανισμών της αυτοδιοίκησης α ́ και β ́ βαθμού.
Κατά συνέπεια, η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, θέση που κατείχε η κ. Καλογήρου πριν τις εκλογές του περασμένου Μάιου, δεν μπορεί να επηρεάσει τη βούληση των πολιτών κατά την εκλογική διαδικασία.Επίσης υποστήριξε πως το Σύνταγμα δεν προσδιορίζει τα ασυμβίβαστα για τους υποψήφιους περιφερειάρχες.
Την πλευρά του κ. Ζερδελή και των άλλων στελεχών τού ΣΥΡΙΖΑ που προσέφυγαν κατά της ανακήρυξης της κ. Καλογήρου στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, υποστήριξε ο έγκριτος νομικός Στρατής Βαξεβάνης.

Π.Φ.Πηγή Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου