Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Μήνυμα της Μαρίας Σταυρινούδη, για την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς.



«Με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς, απευθύνω τις πιο θερμές μου ευχές σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες για να έχουν όλοι μία δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά, καθώς και τους εκπαιδευτικούς μας, που καλούνται να αντεπεξέλθουν σε ένα δύσκολο και πολύπλευρο ρόλο. Στην πιο δύσκολη μεταπολιτευτικά περίοδο στην ιστορία της χώρας, η επένδυση στην παιδεία και η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, αποτελεί εθνικό μας στόχο,  που δίνει την ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας. Το σχολείο αποτελεί τον χώρο της γνώσης και της μάθησης, μέσα στον οποίο σφυρηλατούνται χαρακτήρες, αναδεικνύονται οι κοινωνικές αρχές και καλλιεργούνται οι ανθρώπινες αξίες που αναδεικνύουν τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Κάθε μεταρρύθμιση στον χώρο της εκπαίδευσης οφείλει να παρέχει γνώσεις, να δημιουργεί προοπτικές και να διευρύνει τους ορίζοντες γόνιμα και παραγωγικά, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά μας να ανταποκριθούν στους κανόνες της παγκόσμιας κοινωνίας επάξια και ανταγωνιστικά. Απαιτείται σύνεση, στοχοθέτηση, επιμονή και δουλειά.
 Εύχομαι από καρδιάς δύναμη και επιμονή τόσο στους μαθητές, όσο και στους γονείς, αλλά και στους εκπαιδευτικούς μας. Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η αγαστή συνεργασία μας με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας του τόπου μας, προκειμένου μέσα από κοινή προσπάθεια να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους μαθητές μας. Καλή, δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά με υγεία και επιτυχίες για όλους».
Από την πλευρά μου θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια και θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας του τόπου μας.

Μαρία Σταυρινούδη
Βουλευτής Χίου.Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου