Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ-Eίμαστε πολίτες πρώτης κι όχι δεύτερης κατηγορίας


Στην ανάγκη εφαρμογής σταθερής και συνεπούς ακτοπλοϊκής πολιτικής εστίασε στην εισήγησή του ο Βουλευτής Χίου Στ. Κάρμαντζης σημειώνοντας την πεποίθησή του ότι η διημερίδα θα πρέπει να οδηγήσει σε άμεσες λύσεις και στη θέσπιση ενός σταθερού συστήματος ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
«Τα πρόσφατα γεγονότα με τις συνδέσεις της Θεσσαλονίκης, της Λήμνου, της γραμμής Λαυρίου –Μεστών, και άλλων νησιών του Αιγαίου επιβάρυναν τη ζωή των κατοίκων και ανέδειξαν ότι το υπάρχον θεσμικό και οργανικό πλαίσιο λειτουργίας των ακτοπλοϊκών συνδέσεων είναι δύσκαμπτο και αναχρονιστικό. Δεν αντανακλά τις πραγματικές ανάγκες, τις επιθυμίες και τιςπροοπτικές των κατοίκων των νησιών μας.
Αντί να τους αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής τους, την υποβαθμίζει ολοένα και περισσότερο.
Μπορούμε και είναι καθήκον μας να το αλλάξουμε προς το καλύτερο. Είναι σαφές πλέον σε
όλους μας, ότι η ακτοπλοϊκή πολιτική στο Βόρειο Αιγαίο θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να
επικαιροποιηθεί, ώστε να καλύπτει τις πάγιες ανάγκες των κατοίκων και να διασφαλίζει την
απρόσκοπτη πρόσβαση τους σε υπηρεσίες υγείας, παιδείας και κοινωνικής προστασίας.
Η άρτια και καθημερινή σύνδεση των νησιών μας δεν αποτελεί μόνο κοινωνικό αγαθό και
σταθερή υποχρέωση της Πολιτείας.
Είναι βασικό μέσο και προοπτική για το εμπόριο, για την τουριστική ανάπτυξη, για την εθνική ασφάλεια, για την διατήρηση της εθνικής ταυτότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Για να το επιτύχουμε αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε ένα λειτουργικά σταθερό και εκτεταμένο δίκτυο θαλάσσιων και αεροπορικών συγκοινωνιών, το οποίο και να μας επιτρέπει να θέτουμε διαρκείς και υλοποιήσιμους στόχους για βιώσιμη ανάπτυξη στα νησιά μας.
Ήδη από την ημέρα ανάληψης των βουλευτικών μου καθηκόντων παρακολουθώ και ενημερώνομαι συνεχώς για τις ανάγκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν, και σε συνεργασία με τους φορείς του νησιού, της περιφέρειας μας και το Κοινοβούλιο θα συμμετέχω ενεργά στην προσπάθεια, ώστε η σύνδεση του λιμανιού της Χίου με τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη, όσοκαι η σύνδεση του Λαυρίου με τα Μεστά να εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόποτις ανάγκες του νησιού και όπου είναι εφικτό να αναβαθμιστούν.
Η γεωγραφική θέση της Χίου και η ναυτική της παράδοση της δίνουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και πολλές δυνατότητες για να αποτελέσει ένα σύγχρονο εμπορικό και τουριστικό κόμβο στο Βόρειο Αιγαίο με αναπτυξιακά οφέλη για το νησί και την ευρύτερη περιοχή. Η αναβάθμιση και επέκταση των λιμενικών υποδομών, ώστε να καλύπτουν όλες τις επιβατικές,εμπορικές και τουριστικές ανάγκες του νησιού και η διατήρηση του λιμανιού της Χίου ως κύριο λιμάνι για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, αποτελούν βασικούς στόχους για τους οποίους πρέπει να εργαστούμε αυτήν την περίοδο με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και διάλογο»,ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κάρμαντζης.Π.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου