Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Φθάνουν οι πέτρες, χρειάζεται κι ανάπτυξη η περιοχή.


Η ΚΑΛΑΜΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΤΑΜΑΡΙΟΥ   ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ
Να επανεξεταστεί ο νόμος του 1987 που ορίζει λατομική ζώνη στην περιοχή του Περδικά Καλαμωτής, να αρχίσει η νόμιμη διαδικασία αποχαρακτηρισμού της και να μεταφερθεί η λατομική ζώνη σε άλλη περιοχή της Χίου,  ζητούν  το τοπικό συμβούλιο και οι κάτοικοι του χωριού.
Η λειτουργία ενός νέου λατομείου, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των κατοίκων της Καλαμωτής, της Κώμης και των κοντινών περιοχών, οι οποίοι διαμυνήουν στην πολιτεία ότι θα προσπαθήσουν με κάθε νόμιμο μέσον να αποτρέψουν την λειτουργία του.
Το τοπικό συμβούλιο ενημέρωσε τους νέους  δημοτικούς και κοινοτικούς αιρετούς που θα αναλάβουν τα ηνία της δημοτικής ενότητας με στόχο να αντιμετωπισθεί η υπόθεση με κοινή γραμμή και στήριξη. «Τα ίδια είχαμε ζητήσει και για το παλιό λατομείο που λειτουργεί στον απέναντι κοντινό λόφο, αλλά η περιοχή δεν αποχαρακτηρίστηκε και λειτουργεί πλήττοντας την υγεία και τα συμφέροντα μας» δηλώνει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιάννης Ράγγος.
Υποβάθμιση
Η λειτουργία και η εκμετάλλευση ενός ακόμη νέου λατομείου στην περιοχή μας, το οποίο είναι απέναντι από το παλιό που λειτουργεί και σε απόσταση λίγων μέτρων, θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο την περιοχή και θα έχει δυσμενή αποτελέσματα για όλους μας. Υπάρχουν αρκετές απομακρυσμένες ορεινές περιοχές, που μπορούν να χαρακτηριστούν λατομικές ζώνες  χωρίς να δημιουργούνται εκεί όλα αυτά τα προβλήματα».
 Πηγή Πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου