Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ενημερωτική συγκέντρωση από την Ε. Μ. Χίου στην Καλαμωτή


Την Παρασκευή το βράδυ στην Καλαμωτή έγινε ενημερωτική συγκέντρωση των Μαστιχοπαραγωγών της Καλαμωτής και των Πατρικών, από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ της Ε.Μ.Χίου. Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ένωσης κος Ευθύμης  Μονίαρος είπε ότι Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου εν μέσω κρίσης, εξάγει το 80% του προϊόντος του. «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 40%». «Από τους 142 τόνους μαστίχα που παράγουν, εξάγουν πρωτογενώς ως φυσικό προϊόν τους 110 τόνους.
Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών διαθέτει αποκλειστικούς διανομείς σε Αίγυπτο, Κύπρο, Συρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Λίβανος, Ιορδανία, Ιράκ, Κουβέιτ, Πακιστάν, Ινδία, Παλαιστίνη και Κατάρ. Και διαρκώς αναζητά νέους πελάτες. Μάλιστα, τα Mastiha Shop, τα οποία διαχειρίζεται η θυγατρική της Ένωσης, η Mediterra, αποτελούν βασικό όχημα ανάπτυξής του. Διαθέτουν καταστήματα εντός Ελλάδας, στη Χίο, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και δίκτυο στο εξωτερικό. Στη Νέα Υόρκη λειτουργεί ένα κατάστημα, όπως και στη Γαλλία, ενώ στο Ντουμπάι υπάρχουν δύο και σύντομα θα υπάρξει και τρίτο.
«Παρά το ‘‘κάθισμα’’ της ελληνικής αγοράς, υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης, τόσο το 2013 όσο και το 2014», σημειώνει ο κ. Μονίαρος και προσθέτει πως η κρίση τόνωσε τη μαστίχα. Παραγωγικά, το ενδιαφέρον για τη μαστιχοκαλλιέργεια ήταν πιο περιορισμένο προ κρίσης. Τώρα, με 2.000 παραγωγούς στην Ένωση, το παραγόμενο προϊόν ενισχύεται σε όγκο κάθε χρόνο.Στο τέλος της ομιλίας του δέχθηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα που τους απασχολούν.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου