Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.




Εμφάνιση zafiropoulos grigoris.jpg








                                                                                                               















Οι εκλογές της 25ης Μαϊου αποτελούν τον πρόλογο μιας καινούριας εποχής για την Ελλάδα.
Η πατρίδα μας, με ιστορική διαδρομή που δεν ακυρώνεται αλλά ούτε και υπονομεύεται από συγκυριακές δυσκολίες, κατάφερε να σταθεί όρθια, σε πείσμα εκείνων που έβλεπαν στη βαθιά κρίση των τελευταίων ετών μια μεγάλη ευκαιρία για να κερδοσκοπήσουν, σε οικονομικό αλλά και πολιτικό επίπεδο.
Στις εκλογές αυτές, θα έπρεπε να μιλάμε περισσότερο για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Για το ποιά Ελλάδα θέλουμε, και πώς θα μπορέσει η Ελλάδα αυτή να αλλάξει την Ευρώπη.
Δυστυχώς, οι φωνές του λαϊκισμού επέβαλαν μια ατζέντα εσωτερικής μιζέριας, και παραμέρισαν την ευρωπαϊκή προοπτική που θα έπρεπε να αποτελεί τη βασική προτεραιότητά μας.
Υπηρέτησα επί σειρά πολλών ετών τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θεωρώ ότι είναι ο θεσμός ο οποίος βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες, κατανοώντας τις πραγματικές ανάγκες τους.
Είχα έτσι την ευκαιρία να βρεθώ στις Βρυξέλλες, ως μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και να μου δοθεί η δυνατότητα συγκροτημένων παρεμβάσεων, στην κατεύθυνση του κοινού, ευρωπαϊκού οράματός μας.
Η Ευρώπη μπορεί να έχει κοινό βηματισμό. Ειδικά σε επίπεδο Περιφέρειας.
Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην Περιφέρεια της Ευρώπης, και το ίδιο θα πρέπει να συμβεί με την ελληνική περιφέρεια, όχι μόνο το κέντρο.
Το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι ο ανεξάντλητος πλούτος της σε ανθρώπινο δυναμικό και φυσικά πλεονεκτήματα.
Εκεί πρέπει να εστιάσουμε, και να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα αυτά.
Όχι όπως συνέβη στο παρελθόν, άκριτα, βιαστικά και χωρίς σχέδιο, αλλά στη βάση των νέων δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί, σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Η Ελλάδα θα πρέπει να καταστεί και πάλι αφετηρία νέων πρωτοβουλιών.
Να επενδύσουμε στην καινοτομία, να δώσουμε στους νέους ανθρώπους την ευκαιρία να προχωρήσουν με αυτοπεποίθηση στο μέλλον.
Η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη.
Όπως και η Ευρώπη έχει ανάγκη μια Ελλάδα που θα δημιουργεί.
Στις 25 Μαΐου έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την Ελλάδα που προοδεύει, και διεκδικεί το δικαίωμά της στην ευημερία.

Για την Ευρώπη που θέλουμε και την Ελλάδα που αξίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου