Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Υποψήφιος Δήμαρχος Χίου, ο Γιάννης Ξενάκης. Ανακοίνωσε την κάθοδο του στις επερχόμενες εκλογές.


Τη συγκρότηση ψηφοδελτίου με απώτερο σκοπό τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί με ανοιχτή επιστολή του ο Γ. Ξενάκης.
Αναλυτικά αναφέρει:
Με πλήρη συνείδηση ευθύνης αλλά και πίστης στις δυνατότητες του τόπου και των ανθρώπων του σας ανακοινώνω πως ξεκίνησα τη διαδικασία συγκρότησης συνδυασμού για κάθοδο μας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Χίου. Έχει προκύψει ένας πυρήνας συμπολιτών μας, που διακατέχονται από τις ίδιες σκέψεις και όραμα, που προβληματίζονται για την πορεία του τόπου, που ανησυχούν για το μέλλον της νέας γενιάς και αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν. Ένας πυρήνας που καθημερινά διευρύνεται, ανεξάρτητα με τις προσωπικές ιδεολογικές πεποιθήσεις και το σεβασμό που αυτές απαιτούν από τον καθένα, αλλά με προτεραιότητα την ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο που αγαπούμε και πιστεύουμε και κυρίαρχο στόχο την πρόοδο και την ευημερία του.
Πολύ σύντομα, αφού διευρυνθεί και με νέα πρόσωπα, θα ακολουθήσει η επιλογή εκείνου που θα οδηγήσει ως επικεφαλής, μεταξύ ίσων, το συνδυασμό στις εκλογές του Μαΐου 2014. Πιστεύουμε πως ο μπροστάρης δεν αυτοπροσδιορίζεται αλλά αναδεικνύεται μέσα από διαδικασίες που του προσδίδουν αποδοχή, από τις πράξεις, το έργο και την αποτελεσματικότητα των πεπραγμένων του. Ο τόπος εξ άλλου δεν έχει ανάγκη από αρχηγούς και σωτήρες αλλά από ανθρώπους που διαθέτουν παιδεία ανοιχτών οριζόντων, δημιουργική διάθεση, ορθή και πλατιά σκέψη, πλήρη συνείδηση ευθύνης, συναίσθηση αλληλεγγύης, αυτογνωσία και επίγνωση των ταυτόσημων συμφερόντων για δημιουργία της κοινωνίας πολιτών. 
Με αυτά τα δεδομένα και απαράβατο κανόνα το σεβασμό στην εφαρμογή των Δημοκρατικών διαδικασιών καλούμε μέσα απ’ αυτή την ανακοίνωση όλους τους συμπολίτες μας που προβληματίζονται να ευαισθητοποιηθούν και να συμπορευθούν. Είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στην πρόκληση της εποχής μας.
Όσοι άξιοι και ικανοί παραμένουν στο βυθό της αφάνειας και της απραξίας συνεισφέρουν και βοηθούν τα μέγιστα στο να παραμένουν στην επιφάνεια και το προσκήνιο όσοι οδηγούν τον τόπο και τους συνανθρώπους μας στο σημείο της απόγνωσης που βρισκόμαστε.
Σε εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι τέλος Νοεμβρίου, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουμε όχι αυτά που ΘΑ κάνουμε, αλλά αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν, καθώς και το «οπλοστάσιο» και τα «κλειδιά» που μπορούν να ανοίξουν το δρόμο της πορείας προς την ανάπτυξη και την πρόοδο, έστω και κάτω από αντίξοες οικονομικές συγκυρίες, για το νησί μας.
Η Χίος μας είναι σπάνια, είναι πολύτιμη, είναι ακριβή. Έχει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες για να κρατήσει κοντά τα παιδιά της, έχει διαχρονικό πλούτο, έχει πολιτισμό. Μα πάνω απ’ όλα έχει άξιους, ικανούς και έντιμους ανθρώπους. Έχει δημιουργικούς νοικοκυραίους, φιλότιμους και ηθικούς πολίτες. Ας την πιστέψουμε και μαζί και τους εαυτούς μας.
Προσωπικά ήμουν και παραμένω ιδεολογικά θασιώτης του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, που αναγνωρίζει την ελευθερία της αγοράς αλλά υπό την εποπτεία και έλεγχο του Κράτους για εφαρμογή και απόδοση κοινωνικής Δικαιοσύνης. Ήταν όμως και παραμένει πεποίθηση και βασική αρχή μου πως τα πολιτικά κόμματα και οι ιδεολογίες κανένα ρόλο, σχέση και ειδικά επιρροή δεν πρέπει να έχουν στην επιλογή των τοπικών κοινωνιών, όσον αφορά την εκλογή των αιρετών αρχών τους.

                                                                                      Με εκτίμηση
                                                                                   
                                                                                  Ιωάννης  Κ. Ξενάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου