Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Aπολογισμός έργου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου από τον τέως Υπουργό Κωστή Μουσουρούλη.



Δημοσιεύεται σήμερα ο απολογισμός του τ. Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, των εργαζομένων και των θεσμικών φορέων του κλάδου, για το έργο που παράχθηκε επί υπουργίας του, από την ανασύσταση του Υπουργείου έως τον Ιούνιο 2013.
Παρουσιάζονται αναλυτικά, με στοιχεία και αποτελέσματα, οι δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν σε κρίσιμες αρμοδιότητες, όπως η υποστήριξη της ναυτιλίας, η εθνική λιμενική και νησιωτική πολιτική, η εδαφική συνοχή, η επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου και άλλες, ενώ καταγράφονται οι θεσμικές και οργανωτικές αλλαγές που υλοποιήθηκαν για να τις υποστηρίξουν.


Περιγράφεται το έργο πάνω σε ένα πολυσχιδές και ενδιαφέρον αντικείμενο, από τη διεθνή δραστηριότητα της εμπορικής μας ναυτιλίας, ως την καθημερινότητα των σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, των ναυτικών και των οικογενειών τους. Θέματα εκπαίδευσης, πρόνοιας, συγκοινωνιών, ασφάλειας ναυσιπλοΐας, αξιοποίησης Κοινοτικών πόρων, επιχειρηματικότητας, αποκρατικοποιήσεων, ακόμα και παγκοσμίων προκλήσεων όπως η μετανάστευση, αναλύονται και παρατίθενται συγκεκριμένες δράσεις που αναλήφθηκαν για καθένα από αυτά.


 Ο απολογισμός, είναι διαθέσιμος στην προσωπική ιστοσελίδα του Βουλευτή (http://www.moussouroulis.gr/docs/entypa/Apologismos_YNA_final.pdf ).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου