Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Φύλακας - Άγγελος της Καλαμωτής και του Στρατού ο καπ. Λουκάς Κτιστάκης.

Tα εγκαίνια που έγιναν το Σάββατο  9 Φεβρουαρίου 2013, για τα έξι οικήματα διαμονής στρατιωτικών στο στρατόπεδο Βάκη της Καλαμωτής,  είναι μια επιπλέον απόδειξη της αστείρευτης προσφοράς του καπ. Λουκά Κτιστάκη στον ελληνικό Στρατό και στην Καλαμωτή.
Είμαι σίγουρος ότι δεν το κάνει για να ακούσει κολακείες για την προσφορά του.Έχει αποδείξει σε όλους μας ότι απεχθάνεται την κολακεία και τους κόλακες. Η παρουσία του είναι ένα ισχυρό μήνυμα συμβολισμού.Το μήνυμα που δίνει σαν γνήσιος Έλληνας είναι να αγκαλιάζονται από όλους οι Ένοπλες Δυνάμεις μας. Ο καπ. Λουκάς Κτιστάκης ε'ιναι ίσως από τους ελάχιστους που θεωρεί ότι ο πλούτος πρέπει με την μορφή ευεργεσιών, να πηγαίνει σε πολλούς ανθρώπους, ιδρύματα, φορείς, εκκλησίες και ο ίδιος δεν θέλει να λέει τίποτα γι' αυτά.
Μακάρι η Χίος να είχε πολλούς πλοιοκτήτες με την αγάπη και τα ιδεώδη του καπ. Λουκά Κτιστάκη.
Τα εγκαίνια των οικημάτων ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ.κ. Μάρκος, μαζί με Ιερείς της Μητροπόλεως και τον Ιερέα του χωριού, Μιχ.Γαλάτουλα. 
Την εκδήλωση παράδοσης – παραλαβής  τίμησαν με την παρουσία τους οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος,  ΓΕΣ Κ. Γκίνης,o Υποδ/τής της ΑΣΔΕΝ Υποστράτηγος κ.Βελεγράκης, ο Υποστράτηγος Μ. Μεϊμάρης,ο Ταξίαρχος της 96 ΑΔΤΕ  Δ. Ζερβάκης, ο Υποδ/τής της  96 ΑΔΤΕ  Χ. Δρίβας, ο Βουλευτής Χίου Κ.Τριαντάφυλλος, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Ναυτιλίας  Χ Καραχάλιος. ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κ Γανιάρης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Χίου Αντιδήμαρχος Ν Μαρτάκης, ο Δοικητής Πυροσβεστικής Χίου  Ιακ.Αρχοντάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου κ.Αυγερινός, ο Υποδ/τής Λιμεναρχείου Χίου Χ.Φραγκιάς, ο Αντιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Σ Πουλής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμωτής Ιωάννης Ράγκος, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Μιχαήλ Δαμαλάς, Μιχαήλ Κανάριος και Πρόεδρος της Κοινότητας Αρμολίων Ν Κουγκουλέρης.Το έργο του ευεργέτη εξύμνησαν ο Μητροπολίτης Μάρκος και ο Ταξίαρχος Δ. Ζερβάκης, που τον ευχαρίστησε για τη φιλοπατρία που δείχνει από το 1991, καλύπτοντας έμπρακτα ανάγκες του Στρατού.
Η αναγνώριση εκ μέρους της 96 ΑΔΤΕ αποτυπώθηκε στην αναμνηστική πλακέτα που απονεμήθηκε στο δωρητή και στην σύζυγο του Κυριακή Κτιστάκη. Η προσφορά  της οικογένειας Κτιστάκη όμως δε σταματά εδώ,  αφού σύντομα ολοκληρώνεται στον ίδιο χώρο η κατασκευή  άλλων οκτώ κατοικιών.                                          Φωτογραφικό ρεπορτάζ
                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου