Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ευχές Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη



 Φίλες και φίλοι
 Τα κύματα της κρίσης είναι μεγάλα. Τα φετινά Χριστούγεννα είναι δύσκολα. Όλη η χρονιά ήταν δύσκολη, και για το νησί μας ακόμη περισσότερο εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς του καλοκαιριού. Όμως οι προσπάθειές μας αλλάζουν σταθερά την κατάσταση. Θέλω λοιπόν, με την ευκαιρία των εορτών, να μεταφέρω μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και ελπίδας. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο: παραμονή στην Ευρωζώνη και σταθερότητα. Η μάχη τώρα είναι για το δεύτερο στόχο: την ανάκαμψη με θέσεις εργασίας. Προσπαθώντας όλοι μαζί με σύνεση και οργάνωση θα τα καταφέρουμε και πάλι.
Αγαπητοί συμπατριώτες,
 Οι υποχρεώσεις με κρατούν στον Πειραιά, μακριά από τη Χίο αυτά τα Χριστούγεννα. Εδώ στο μεγάλο λιμάνι προετοιμάζουμε σειρά αλλαγών και προσαρμογών  στη νησιωτική, τη λιμενική, τη ναυτιλιακή μας πολιτική.  Βασικός μας στόχος είναι να δώσουμε δουλειά στα παιδιά μας όχι μόνο στη στεριά, στα λιμάνια, το εμπόριο. Αλλά να ανοίξουμε και πάλι τους «γαλάζιους ορίζοντες» στο σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό της πατρίδας μας: τους ναυτικούς μας. Η επιστροφή στη θάλασσα είναι η ελπίδα μας.
 
Εύχομαι η γέννηση του Θεανθρώπου να ενδυναμώσει μέσα μας την πεποίθηση ότι μπορούμε να παλέψουμε τις αντιξοότητες, τις καθημερινές δυσκολίες και να κοιτάξουμε μπροστά, δυνατά και με αισιοδοξία.
 
Εύχομαι σε όλους υγεία για το Νέο Έτος.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου