Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Κώστα Γανιάρη,για το λιμάνι Οινουσσών.

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Η κατασκευή του εξωτερικού κρηπιδώματος στο λιμένα Οινουσσών, έργο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013 και δημοπρατημένο, αποτελεί έργο ουσιαστικής σημασίας για το νησί των Οινουσσών και τους συμπολίτες μας. Διευκολύνει την εξυπηρέτηση εκατοντάδων συμπατριωτών μας, με απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά σε επιλεγμένες χρονικές περιόδους, χωρίς σπατάλη χρόνου στο λιμάνι της Χίου. Ως εκ τούτου αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή των Οινουσσών.
Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ανταποκρινόμενη σε ομόθυμο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, επέλεξε να εντάξει το έργο κατά προτεραιότητα, να εξασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται και να προχωρήσει στην κατασκευή του.
Είμαι υποχρεωμένος να εξηγήσω την αδήριτη σκοπιμότητα του έργου, έργου ζωής για τα ακριτικά νησιά μας,  προκειμένου να γίνει σαφές ότι οποιαδήποτε νομική εμπλοκή κατά το ξεκίνημά του, είναι πιθανό να θέσει εν αμφιβόλω τη χρηματοδότηση του, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Πιστεύω ότι το αίσθημα φιλοπατρίας και αγάπης για το γενέθλιο τόπο, καθώς και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία και τους συμπατριώτες μας, θα πρυτανεύσουν στις κινήσεις σας, ώστε να αποσυρθεί η Αίτηση Ακυρώσεως που έχει κατατεθεί από πλευράς σας  ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου