Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Eορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο κτίριο του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και μήνυμα του Υπουργού Ναυτιλίας και Αγαίου Κωστή Μουσουρούλη.


Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ και του Υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Κωνσταντίνου Κουνουγέρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα και ώρα 13:00, στον αίθριο χώρο του κτιρίου του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., η εκδήλωση εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Α΄ Πειραιά κ.κ. Θεόδωρος Δρίτσας και Παναγιώτης Μελάς, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας κ. Αθανάσιος Μπούσιος, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας – Ναυσιπλοΐας κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Επιτελάρχης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Τσιαδής  καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών του Πειραιά και της Ναυτιλιακής Κοινότητας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Υπουργού:

«Το ηρωικό «όχι» που αναφώνησε η Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου 1940, μας καλεί να αναζητήσουμε, υπό τις σημερινές συνθήκες, τη γόνιμη αναλογία.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε ίδια με τη σημερινή εκδήλωση, απευθυνόμενος στους αξιωματικούς της φρουράς Θεσσαλονίκης είπε:
«Τα ιστορικά γεγονότα μας διδάσκουν, ότι η αγάπη για την πατρίδα δεν είναι αρκετό να εκδηλώνεται μονάχα στα πεδία των μαχών. Πρέπει να εκδηλώνεται και στην καθημερινή μας ζωή με την καθημερινή προσφορά μας ως υπεύθυνων πολιτών. Για να μην χάνουμε στην ειρήνη, ότι κερδίζουμε στον πόλεμο.»

Οι Έλληνες καλούμαστε:

Να διαφυλάξουμε τη μεγαλύτερη κατάκτηση της πρόσφατης ιστορίας μας.
Να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ενωμένη Ευρώπη αναλαμβάνοντας ο καθένας μας την ευθύνη που του αναλογεί.
Να κατανοήσουμε τους όρους λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας και της διεθνούς συνεργασίας.
Να πιστέψουμε στην αξία της οργάνωσης, του προγράμματος, του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, των μεταρρυθμίσεων παντού, στην εκπαίδευση, τη δημόσια διοίκηση, την αυτοδιοίκηση, την υγεία, την ίδια τη νοοτροπία μας.
Να απομακρύνουμε τους πειρασμούς του εφήμερου, ευκαιριακού.
Οι νικητές του σύγχρονου οικονομικού πολέμου θα προέλθουν από αυτό το στρατόπεδο: της συλλογικής, πειθαρχημένης και σκληρής δουλειάς.
Άλλωστε την ιστορική μας πορεία ποτέ δεν την κατεύθυνε η απραξία, η παθητικότητα, ο ατομισμός.
Αυτό είναι και το μήνυμα εθνικής ευθύνης στις κρίσιμες στιγμές: Η νίκη επί του κακού μας εαυτού, η υπέρβαση του ατομισμού, η ενότητα.
Αυτό τον αγώνα πρέπει να δώσουμε σήμερα με όλες τις δυνάμεις μας.
Με χαλύβδινη Πίστη και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.
Αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου