Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Η απάντησή μας στις πυρκαγιές - Συνεργαζόμενοι για μια καλύτερη Χίο. Από το Ίδρυμα¨Μαρία Τσάκος "


Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας, το Δήμο και φορείς της Χίου,
το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, διοργανώνει Συνέδριο στη Χίο με θέμα: «Η απάντησή μας στις πυρκαγιές - Συνεργαζόμενοι για μια καλύτερη Χίο».

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, δωρεά αειμνήστων Μιχαήλ και Σταματίας Ξυλά και στο Ίδρυμα το διήμερο 15 και 16 Οκτωβρίου 2012, με τη συμμετοχή διαπρεπόντων επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με σκοπό τη συζήτηση, εξέταση και σύνταξη προτάσεων ως προς το τι θα πρέπει να γίνει και μέσω ποίων φορέων θα επιδιωχθεί ώστε να ανακουφισθεί η Χίος και να επουλωθούν οι πληγές της.

Παράλληλα, το Συνέδριο θα επιδιώξει να τεθούν οι βάσεις ισχυρών υποδομών τόσο για την πρόληψη, αντιμετώπιση και καταστολή παρόμοιων καταστροφών στο μέλλον όσο και για την ανασυγκρότηση της οικονομίας του νησιού και της εν γένει αγροτικής/γεωργικής του δομής, ώστε η επόμενη των πυρκαγιών μέρα να είναι καλύτερη τόσο ποιοτικώς όσο και ποσοτικώς.

Οι προτάσεις του Συνεδρίου, (ταξινομημένες σε δραστηριότητες βραχυπρόθεσμου, μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα), θα συνοψισθούν σε ψήφισμα που στη συνέχεια θα αποσταλεί σε αρμόδια και συναρμόδια Υπουργεία και σε κυβερνητικούς και μη οργανισμούς προς επεξεργασία και υλοποίηση.

Πλησιέστερα προς την ημερομηνία έναρξης του Συνεδρίου, θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες ως προς τα θέματα ημερησίας διάταξης και τους ομιλητές/συνέδρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου