Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Διαβάσεις, του Σταύρου Μιχαηλίδη

Δεν φτάνει που έχουμε  χρυσοπληρώσει τις λεγόμενες διαβάσεις πεζών με το να τις βάφουν κάθε τρεις και λίγο, ο Δήμαρχος επιτέθηκε και στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της Χίου, επειδή τόλμησαν να έχουν άποψη για την εξαφάνιση, σε διάστημα τριών μηνών, της διαγράμμισης, διαγράμμιση η οποία πριν λίγους μήνες είχε πάλι βαφτεί.
Ούτε ο γαλάτης Δρυΐδης Panoramix δεν θα κατάφερνε να εφεύρει τέτοια συνταγή μπογιάς που να εξαφανίζεται κάθε τρεις μήνες. Τώρα δεν ξέρω αν ο Δήμαρχος συγχίστηκε, ότι εθελοντές θα βάψουν οι ίδιοι τις διαβάσεις. Εγώ πάντως βάζω στοίχημα ότι στις 9 Ιουλίου οι Πακιστανοί θα βάφουν.  
Υπάρχει, όμως και μια άλλη παράμετρος, το επικίνδυνο φαινόμενο της αδιαφορίας οδηγών, κυρίως δικύκλων, όπου αν οδηγός αυτοκινήτου παραχωρήσει την οφειλόμενη προτεραιότητα στον πεζό, αυτός κινδυνεύει άμεσα διασχίζοντας την διάβαση, από το αμέσως διερχόμενο δίκυκλο.  
Είναι ένα θέμα και «θέαμα» το οποίο πρέπει να απασχολήσει πρώτα την τροχαία, αλλά και όσους έχουν την ευθύνη της κυκλοφοριακής αγωγής των νέων. Θα πήγαινα και λίγο παρακάτω, στην τοποθέτηση καμερών στις διαβάσεις με τρόπο που δεν θίγουν προσωπικά δεδομένα, όπως και στα φανάρια, για την σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των όλο και περισσότερων ασυνείδητων παραβατών.
Σ Μιχαηλίδης
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου