Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Έφυγε ο Φιλόδωρος Μαϊστρος του Γεωργίου.

Με μεγάλη θλίψη η κοινωνία της Καλαμωτής πληροφορήθηκε τον ξαφνικό θάνατο του Φιλόδωρου Μαϊστρου.Πέθανε στη Λαμία όπου ζούσε με την οικογένεια του.Τα τελευταία χρόνια με υπομονή και καρτερία αντιμετώπιζε την ασθένεια του.Η σύζυγός του Ευαγγελία , μέχρι τέλος, στάθηκε δίπλα του με αγάπη, πίστη και αφοσίωση.Η κηδεία του έγινε την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή και την παρακολούθησαν πλήθος κόσμου,συγγενείς και φίλοι της οικογένειας, που προσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του.Μεταξύ αυτών ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Γανιάρης Κωνσταντίνος, ο τέως Δήμαρχος Βροντάδου κ. Μεννής Μάρκος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμωτής κ,Ράγκος Ιωάννης, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δαμαλάς Μιχάλης και Κανάριος Μιχάλης.Αρκετοί φίλοι και συγγενείς της οικογένειας  πρόσφεραν αντί στεφάνου χρηματικά ποσά στην Εκκλησία και στους Συλλόγους του χωριού στη μνήμη του εκλιπόντος.Τον επικήδειο εκφώνησε ο Πρόεδρος  της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου κ. Μονίαρος Ευθύμης.
Με μεγάλη λύπη και συγκίνηση γράφω αυτές τις γραμμές για τον αγαπητό φίλο των μαθητικών μου χρόνων.Ήταν άνθρωπος με διαυγή λιτότητα, καθαρή σκέψη, αφοπλιστική ειλικρίνεια και βαθειά ευαισθησία.Ο θάνατος του πλήγωσε όλους όσοι τον γνώριζαν, όλους όσοι τον αγαπούσαν.
Λάτρευε την οικογένεια του και ευτύχισε να καμαρώσει το εγγονάκι του. Σε όλους πρόσφερε απλόχερα την ζεστασιά του γέλιου του και την δροσιά της ψυχής του. Ηταν καλόκαρδος και αγαπητός με αισθήματα αγνά και πηγαία.
Θα θυμάμαι πάντα το μεγάλο ενδιαφέρον του και την βοήθεια που πρόσφερε για κάθε τι Χιώτικο, και ιδιαίτερα για την Καλαμωτή που τόσο πολύ αγαπούσε,από τις θέσεις που υπηρετούσε.
Ο Φιλόδωρος γεννήθηκε στην Καλαμωτή της Χίου το 1951 όπου έζησε τα παιδικά και σχολικά του χρόνια Αφού τελείωσε το Γυμνάσιο Καλαμωτής, σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στην Αθήνα.
Παντρεύτηκε και έζησε στη Λαμία όπου απέκτησε δυό παιδιά.Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός μηχανολόγος-μηχανικός στο 1οΕΠΑΛ Λαμίας. Διετέλεσε προϊστάμενος Εκπαιδευτικών θεμάτων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Εξελέγη για πολλές θητείες ως αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΔΕ και στο ΑΠΥΣΔΕ.Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας.Εξελέγη πολλές φορές εκπρόσωπος στα συνέδρια της ΕΛΜΕ.Ήταν μέλος και μέχρι σήμερα του Συντονιστικού της ΠΑΣΚ Καθηγητών Φθιώτιδος. Ήταν Γραμματέας στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδος και διευθυντής στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Υγείας Λάμπρου Παπαδήμα.Διετέλεσε επίσης για δύο τετραετίες Νομαρχιακός Σύμβουλος του Νομού Φθιώτιδος.
Τον Φιλόδωρο Μαϊστρο πάντοτε θα τον θυμόμαστε και θα τον νοιώθουμε ανάμεσά μας.
Στην σύζυγο του Ευαγγελία,  στα παιδιά του, στο εγγόνι του,στα αδέλφια του και στους συγγενείς εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του και αγαλλιασμένη η ψυχή του.
Στο καλό αγαπητέ και αλησμόνητε φίλε Φιλόδωρε.

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ, ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΣ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΩ.ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ, ΦΙΛΟΔΩΡΕ. ΗΛΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ. ΛΑΜΙΑ. anagnostouhl@in.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή