Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Εκδηλώσεις για τα 188 χρόνια από το Ολοκαύτωμα στα Ψαρά, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλης.

O Υπουργός Ναυτιλίας  και Αγαίου Κωστής Μουσουρούλης εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 188η επέτειο του Ολοκαυτόματος των Ψαρών. Από πλευράς επισήμων συμμετείχαν επίσης μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Χίου Ψαρρών και Οινουσσών κ.Μάρκος, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος,ο Μητροπολίτης Σύρου κ.Δωρόθεος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ κ. Ζαζιάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ.κ.Χριστίδης, ο Αρχηγός ΑΣΔΕΝ κ. Σοφιανίδης, ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ  Ταξίαρχος κ. Μεϊμάρης, Ο Βουλευτής κ. Κώστας Τριαντάφυλλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Κώστας Γανιάρης. Ο κ. Μουσουρούλης παρέστη στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Ψαρών, (αφού ακόμα δεν έχουν γίνει οι εργασίες αποκατάστασης στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου) και κατέθεσε στεφάνι στην Πλατεία Ηρώων.
Ανοιχτά του λιμανιού είχε καταπλεύσει σημαιοστολισμένη προς απόδοση τιμών η φρεγάτα ‘Ψαρά’, ενώ ξεχωριστό χρώμα έδωσαν οι εκδηλώσεις που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου Ψαρών.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Μουσουρούλης τόνισε:
«Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στους πεσόντες Ψαριανούς, τους ήρωες της Επανάστασης του 1821, που μετά από 188 χρόνια εξακολουθούν να αποτελούν ηρωικό παράδειγμα.
Θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες και τη θυσία των συμπατριωτών μας, τους αγώνες των Ελλήνων για ελευθερία, ομοψυχία και προκοπή, και στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, οι Έλληνες θα βαδίσουν και πάλι στο δρόμο της προόδου.
Η επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας με το Λιμενικό Σώμα στις τάξεις του, ήταν μια δέσμευσή μας που υλοποιήθηκε από την πρώτη ημέρα που ο Αντώνης Σαμαράς ορκίστηκε πρωθυπουργός. Ως Βουλευτής Χίου, Ψαρών και Οινουσσών και Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου θέλω να υπενθυμίσω ότι η ναυτοσύνη των Ελλήνων είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα μας, που πρέπει να αξιοποιηθεί, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν, για το καλό της πατρίδας μας".


πληροφορίες: iReporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου