Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Κλοπή στην κλινική Καστάνια

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε ο ιατρός Ισίδωρος Καστάνιας, αφού χθες ημέρα εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής, όνομα το οποίο φέρει...
και η κλινική του, άγνωστοι εισέβαλαν στο κτίριο και αφαίρεσαν την εικόνα που επί 33 χρόνια δέσποζε επιβλητικά στην είσοδο του κτιρίου.

Όπως ανέφερε, αποκλειστικά στην ηλεκτρονική έκδοση του «π», ο κ. Καστάνιας, οι άγνωστοι πιθανολογείται ότι πήραν την εικόνα περί τις 15:30 το μεσημέρι της Παρασκευής, ώρα κατά την οποία η προϊσταμένη και το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό πραγματοποιούσαν επισκέψεις στα δωμάτια των ασθενών.

«Αυτή η εικόνα για μένα έχει συναισθηματική αξία. Ήταν από την ημέρα δημιουργίας της κλινικής και κανένας δεν την είχε αγγίξει. Οι νοσηλευόμενοι και οι οικογένειές τους, αφιέρωναν τάματα και την είχαν ως παρηγοριά στις δύσκολες ώρες που περνούσαν», εξομολογήθηκε ο ίδιος.

Η εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής, ζωγραφισμένη στο χέρι από Χιώτη αγιογράφο είχε τοποθετηθεί εκεί από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 ενώ με τον καιρό είχε διακοσμηθεί με χρυσά και ασημένια τάματα των ασθενών και των οικογενειών τους.

Σε ότι αφορά τους δράστες αν και υπάρχουν υποψίες για την ταυτότητά τους, μέχρι στιγμής παραμένουν ασύλληπτοι ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι άγνωστοι μετά την κλοπή κινήθηκαν προς την Ευαγγελίστρια και από εκεί σε αριστερό παράδρομο από όπου και εξαφανίστηκαν.

«Μέχρι τα μισά του δρόμου η ασφάλεια έβρισκε τα γαρύφαλλα με τα οποία ήταν διακοσμημένη. Μετά δεν υπήρχε κανένα ίχνος για το που ακριβώς πήγαν. Εύχομαι να βρεθεί και είμαι σίγουρος ότι η Αστυνομία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψει η εικόνα στην κλινική», κατέληξε ο κ. Καστάνιας.

politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου