Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ανήκω στην νέα γενιά,που δεν ευθύνεται, αλλά δεν είναι ανεύθυνη,του Κώστα Τριαντάφυλλου Υποψήφιου Βουλευτή Χίου με το Π.Α.Σ.Ο.Κ.


Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,
Οι περισσότεροι με γνωρίζετε από την ενασχόληση μου με τα κοινά εδώ και χρόνια, από τη συμμετοχή μου στο δημόσιο διάλογο, για τους νέους, για την πολιτική, για τη Χίο καθώς και από την επαγγελματική μου δραστηριότητα ως δικηγόρος στο νησί μας.
Ανήκω στην νέα γενιά, που δεν ευθύνεται, αλλά δεν είναι ανεύθυνη. Έχω ευθύνη απέναντι σε όσους νιώθουν την ανάγκη να βγάλουμε την χώρα από την κρίση, να θέσουμε νέους στόχους σε εθνικό και τοπικό επίπεδο και να δουλέψουμε μαζί για να τους πετύχουμε, συμμετέχοντας και όχι ιδιωτεύοντας στην ευκολία της κριτικής και της επίρριψης ευθυνών σε άλλους.
Νιώθω την ανάγκη να συγκρουστώ με όσα μπορώ και όσα γνωρίζω ότι ευθύνονται για το πισωγύρισμα της Ελλάδας, για την στασιμότητα του τόπου μας. Να παλέψω από ένα μετερίζι ευθύνης για να οργανώσουμε εκ νέου ένα κράτος που λειτουργεί, μία παιδεία που προάγει, μία πρόνοια που εγγυάται, έναν ιδιωτικό τομέα που ηγείται. Να διεκδικήσω ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας, την Χίο, τις Οινούσσες και τα Ψαρά, μέσα από νέες αναπτυξιακές προοπτικές και σύγχρονες πρακτικές.
Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να αποφύγουμε την εύκολη επιλογή της ψήφου – τιμωρίας, γυρίζοντας την πλάτη στο μέλλον. Το ΠΑΣΟΚ φέρει μεγάλες και αδιαμφισβήτητες ευθύνες για όσα λάθη έγιναν. Πιστεύω όμως στην ανάγκη ανάτασης και αναγέννησης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης ως μίας συνειδητοποιημένης πλέον δύναμης υπευθυνότητας για τη χώρα. Γιατί πιστεύω ότι δεν θα αργήσει η ώρα, που η χώρα μας θα σταθεί ξανά στα πόδια της, χωρίς δεκανίκια.
Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πράσινα, κόκκινα ή γαλάζια προβλήματα. Η κρίση που βιώνουμε το επιβεβαιώνει καθημερινά, με σαφή τρόπο. Υπάρχουν κοινά προβλήματα που τα βιώνουμε στην πόλη της Χίου και στα χωριά, στα Ψαρά και στις Οινούσσες, προβλήματα που απαιτούν άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις από ανθρώπους που τα ζουν, τα γνωρίζουν και μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.
Για τον Νομό μας είναι σήμερα αναγκαιότητα να πορευτούμε σε πέντε άξονες:
  1. Φυσιογνωμία των νησιών μας: Άμεση αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, που διαθέτουν τα νησιά μας, με αιχμή την πλούσια Ιστορία, τον Πολιτισμό, τον Όμηρο, την Μαστίχα, την μοναδική αρχιτεκτονική των μεσαιωνικών χωριών και του Κάμπου, την ναυτοσύνη μας.
  2. Έργα υποδομής: Ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής, που σήμερα έχουν τελματώσει (νοσοκομείο, νέο λιμάνι, φράγματα, αεροδρόμιο, μαρίνα).
  3. Πρωτογενής και δευτερογενής τομέας: Επένδυση στον πρωτογενή τομέα, με νέα εργαλεία και προγράμματα, που χρησιμοποιούνται διεθνώς, όπως ενοικίαση γης σε νέους αγρότες και νέες καλλιέργειες, οργάνωση κτηνοτροφικών πάρκων και ενίσχυση πρωτοβουλιών επένδυσης δευτερογενή τομέα στηριγμένου στους τομείς αυτούς.
  4. Τουρισμός: Ανάπτυξη στην Χίο Περιοχής Οργανωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ), προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αναβαθμισθεί το τουριστικό προϊόν μας, με σεβασμό στο περιβάλλον και ταυτόχρονη προώθηση των τουριστικών μας επιχειρήσεων. Ενίσχυση της προσέλκυσης τουρισμού από την Τουρκία, καθώς η σύντομη και φτηνή πρόσβαση στο νησί, αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα, που μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα έσοδα.
  5. Εκπαίδευση: Αξιοποίηση, ανάπτυξη και ενίσχυση των Πανεπιστημιακών Σχολών και των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού. Ίδρυση Ακαδημίας Ομήρου με σκοπό τη συνεργασία Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων και με αντικείμενο το έργο του Ομήρου.
Με την υποψηφιότητα μου θέλω να εκφράσω την πίστη ότι μπορούμε να βρούμε και πάλι την αισιοδοξία, την ελπίδα και την προοπτική μας. Να εκφράσω όσους πιστεύουν ότι η πολιτική δίνει λύσεις. Να αγωνιστώ για τον τόπο στην πιο δύσκολή στιγμή του. Να φανώ αντάξιος της γενιάς μου, που θέλει να αλλάξει τα πράγματα, καθώς και αντάξιος της εμπιστοσύνης των μεγαλύτερων γενεών, ότι εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου,
Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος
Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου