Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κοινή δήλωση Γιάννη Πλακιωτάκη-Κωστή Μουσουρούλη για της απεργιακές κινητοποιήσεις της Π.Ν.Ο.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο βουλευτής Χίου και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Μουσουρούλης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Η αναγγελία της Π.Ν.Ο για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα δεν είναι ούτε ψύχραιμη ούτε συνετή.
Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, κατανοούμε τα αιτήματα και αντιλαμβανόμαστε το δικαίωμα στην απεργία. Βιώνουμε τη λανθασμένη ναυτιλιακή πολιτική που ακολουθείται τα δυόμισι τελευταία χρόνια. Ή την επιπόλαιη στάση της κας Διαμαντοπούλου
Αλλά το μόνο που δεν χρειαζόμαστε αυτή τη χρονική στιγμή είναι η συγκεκριμένη απόφαση. Μια απεργία που θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα σε πολλούς, ζωτικής σημασίας, τομείς, όπως στον τουρισμό, την ακτοπλοΐα και τους αγρότες.
Αναφορικά με τον Οίκο Ναύτου, η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Να ανασταλεί η ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ και να γίνει αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας. Φτάνει πια με τις βεβιασμένες κινήσεις και τους άστοχους πειραματισμούς.
Καλούμε, έστω και την ύστατη αυτή ώρα, όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη δέουσα υπευθυνότητα και να πράξουν το σωστό προς το κοινωνικό συμφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου