Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Δάφνη - Α. Ε. Καλαμωτής 1 - 3. Κυπελλούχος Χίου για 1η φορά στην ιστορία της η Α.Ε.Καλαμωτής. Το Κύπελλο στις " δαγκάνες " του Ορφανούδη.

Ιστορία έγραψαν η Καλαμωτή και ο Μ. Μονιός. Η πρώτη με την κατάκτηση ενός δεύτερου τροπαίου τα τρία τελευταία χρόνια και ο δεύτερος με την κατάκτηση τριών τίτλων τα τρία τελευταία χρόνια, με τη φανέλα δύο ομάδων. Πρωτάθλημα με Καλαμωτή και Μικρασιατική και κύπελλο με Καλαμωτή.
Η ομάδα της Καλαμωτής κατέκτησε το κύπελλο Χίου για τη σεζόν 2011-2012, επικρατώντας 3-1 στη διαδικασία των πέναλτι επι της Δάφνης, αφού κανονικός αγώνας και παράταση έληξαν ισόπαλοι 0-0. Εκτός από την ομάδα του Μ. Χατζηδάκη, κερδισμένο βγήκε και το ποδόσφαιρο, αφού το ωραίο θέαμα των δύο ομάδων παρακολούθησαν αρκετοί θεατές όλων των ηλικιών. Στις γεμάτες κερκίδες βρέθηκαν οικογένειες με μικρά παιδιά, άντρες, γυναίκες, ηλικιωμένοι, που ευχαριστήθηκαν ποδόσφαιρο και λιακάδα.

Στον αγωνιστικό τομέα η Δάφνη είχε την κατοχή της μπάλας και η Καλαμωτή έπαιζε με αντεπιθέσεις.

Σε αργή κίνηση

30': Ο Γρίγος διώχνει πάνω στη γραμμή σουτ του Φεγγουδάκη.
80': Διπλή απόκρουση του Ορφανούδη σε σουτ των Ζαμπετάκη και Φεγγουδάκη.
88`: Αποβολή από τον πάγκο του προπονητή της Δάφνης. Στ. Ξύδα.

100': Ο Σαββίδης και πάλι κράτησε ανέπαφη την εστία του σε σουτ του Γαλάτουλα.
105': Ο Λιτσάκης αστοχεί από πολύ κοντά.
119': Φάουλ του Σκούφαλου στο οριζόντιο δοκάρι του Ορφανούδη.
Πολύ καλή η διαιτησία των Γιάχου, Σταφίδα και Σπυριάδη. 

Από τους κυπελλούχους, που αγωνίστηκαν χωρίς τους Γιαζιτζόγλου και Γούτη, καλύτεροι οι Γρίγος, Ορφανούδης, Μονιός, Γαλάτουλας και Νέλα, χωρίς να υστερήσει κανείς. Από τους ηττημένους διακρίθηκαν οι Σαββίδης, Σκούφαλος, Χειλάς, Παπαλάνης, Σεζένιας. 

ΔΑΦΝΗ: Σαββίδης, Φεγγουδάκης (70`Κουϊμάνης), Ελευθερίου, Σεζένιας, Παπαλάνης, Κλήμης (73`Παπαγιάννης), Σκούφαλος, Ζαμπετάκης, Ξύδας, Χειλάς, Γκορίτσας (85`Ζαμπετάκης Α.)

ΚΑΛΑΜΩΤΗ: Ορφανούδης, Μονιός, Τομάζος, Γαλάτουλας, Νέλα (55`Λιτσάκης), Σελάλα, Χωρεψιμάς, Γκοτζάι (110`Τόντρι), Γρίγος, Καϊμάκης (78`Κανάριος), Σταματελόπουλος.
ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
  1. Σαββίδης: απόκρουσε ο Ορφανούδης
  2. Γρίγος: 0-1.
  3. Ν. Ζαμπετάκης: δοκάρι
  4. Σταματελόπουλος :0-2
  5. Παπαγιάννης : 1-2
  6. Γαλάτουλας:1-3
  7. Σεζένιας: απόκρουσε ο Ορφανούδη
ΙΣ. ΟΡΦΑΝΟΥΔΗΣ (τερματοφύλακας)
«Είμαι ευτυχισμένος που κατακτήσαμε το κύπελλο, είναι το δεύτερο τρόπαιο που κατακτώ με την ομάδα. Η νίκη ανήκει σε όλη την ομάδα, η απόκρουση των πέναλτι είναι και τύχη μαζί με την ικανότητα».
Γ. ΜΑΥΡΟΘΕΡΗΣ (πρόεδρος Καλαμωτής)
«Αφιερώνουμε τη νίκη σε όλο το χωριό, επικρατήσαμε δίκαια και χαίρομαι που ο Ορφανούδης πάει τόσο καλά».
Μ. ΜΟΝΙΟΣ (αρχηγός Καλαμωτής)
«Παίξαμε όπως έπρεπε και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του. Δεν έχει σημασία αν πήγα καλά εγώ, σημασία έχει ότι νικήσαμε, κατακτήσαμε το κύπελλο και γράψαμε ιστορία».
ΟΙ ΠΑΓΚΟΙ
ΣΤ. ΞΥΔΑΣ (προπονητής Δάφνης)
«Είμαστε καλύτεροι σαν ομάδα, είχαμε ευκαιρίες και δύο δοκάρια αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Ελέγχαμε τον αγώνα και κάναμε παιχνίδι, ενώ η Καλαμωτή έπαιζε κλεφτοπόλεμο. Οι παίκτες μου δημιουργούσαν και οι της Καλαμωτής χαλούσαν τις προσπάθειες και προσπαθούσαν να παίξουν με αντεπιθέσεις».
Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ (προπονητής Καλαμωτής)
«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του χωριού που είναι κοντά μας πάντα. Οδηγήσαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε, ήμουν σίγουρος ότι στη διαδικασία των πέναλτι θα πηγαίναμε καλά, γιατί έχω εμπιστοσύνη στον Ορφανούδη, ξέρω ότι πιάνει πέναλτι. Αφιερώνω το κύπελλο στην οικογένεια μου, που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια».

Η μάχη της εξέδρας
Οι Καλαμωτούσοι κέρδισαν τη μάχη της εξέδρας κατά κράτος. Παλμός, συνθήματα, πανό και καπνογόνα έδωσαν τον τόνο της νίκης και παρέσυραν και τους παίκτες στο ρυθμό τους.
Έεεε….ώπππ!
Δεν τη γλύτωσε ο Μ. Χατζηδάκης. Οι παίκτες του τον πήραν στα χέρια και τον πετούσαν στον αέρα, φωνάζοντας το γνωστό «Έεεε…ώπππ!»
Η Μικτή Παίδων
Εκτός από τη βράβευση νικητών και ηττημένων, στο ημίχρονο του αγώνα η ΕΠΣ Χίου βράβευσε τη Μικτή ομάδα των παίδων, για την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος την περίοδο 2010-2011.

2 σχόλια: