Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Τι πρέπει να κάνετε εάν τρακάρετε με ανασφάλιστο όχημα

Τι πρέπει να κάνετε εάν τρακάρετε με ανασφάλιστο όχημαΣυμβουλές ειδικών για να μην την πατήσετε

Τον τελευταίο καιρό με δεδομένη την οικονομική κρίση εκατοντάδες οδηγοί Ι.Χ. δεν έχουν να πληρώσουν την ασφάλιση των αυτοκινήτων τους με αποτέλεσμα στους δρόμους της χώρας να κυκλοφορούν πάρα πολλά ανασφάλιστα οχήματα.
Τι πρέπει να κάνετε όμως στην περίπτωση που...
τρακάρετε με ένα τέτοιο όχημα; Όπως λένε ασφαλιστές, σε περίπτωση που σας συμβεί κάτι τέτοιο, δεν πρέπει να ανταλλάξετε μόνο τα στοιχεία σας με τον άλλο οδηγό, ακόμη και αν παραδεχτεί ότι φταίει.
Γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζετε ότι στην περίπτωση που έχει λήξει η ασφάλισή του για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα, υποχρεούστε να καλέσετε την Τροχαία ώστε να καταγραφεί το περιστατικό. Σε περίπτωση που δεν το κάνετε, η ασφαλιστική εταιρεία σας δεν θα σας καλύψει τη ζημιά.
Γι’ αυτό καλό είναι να καλέσετε την υπηρεσία Φροντίδας Ατυχήματος της ασφάλειάς σας, μέσω της οποίας, έρχεται στο χώρο του συμβάντος ειδικευμένος τεχνικός που θα κάνει ότι χρειάζεστε για να εξασφαλίσετε την αποζημίωσή σας.
Σε περίπτωση που αναρωτιέστε εάν για τη «Φροντίδα Ατυχήματος» πρέπει να πληρώσετε κάποιο επιπλέον ποσό, συνήθως, αναφέρουν οι ασφαλιστές, ότι υπάρχει μέσα στο συμβόλαιο αλλά κάποιοι οδηγοί δεν την χρησιμοποιούν γιατί δεν τη γνωρίζουν.

Τι παρέχει η Φροντίδα Ατυχήματος

Αποσκοπεί, όπως τονίζουν οι ειδικοί στο χώρο του αυτοκινήτου, στην εξυπηρέτηση και την εξασφάλιση του οδηγού που θα εμπλακεί σε ένα τροχαίο ατύχημα ή θα έχει μια ζημιά με το ασφαλισμένο όχημα. Ο ασφαλισμένος, όταν τη χρησιμοποιήσει, δεν εμπλέκεται στις γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες που συνοδεύουν ένα ατύχημα. Έτσι με ένα απλό τηλεφώνημα μεταβαίνει στον τόπο του συμβάντος ο ειδικός και σας απαλλάσσει από κάθε διαδικασία.

Γιατί σας βοηθά

Μπορείτε να κάνετε αναγγελίες ζημιών όλο το 24ωρο με αποτέλεσμα οι ειδικοί να καταφθάνουν στον τόπο του ατυχήματος και να καταγράφουν τις συνθήκες αυτού. Επιπλέον, συμπληρώνουν επιτόπου τη Δήλωση Ατυχήματος, συλλέγουν τα έγγραφα και βγάζουν φωτογραφίες.
Σας βοηθούν στη συμπλήρωση της φιλικής δήλωσης του τροχαίου. Εάν δεν έρθουν πάντως στο σημείο όπου έγινε το ατύχημα, μπορούν να έρθουν στο χώρο που εσείς επιθυμείτε. Αναλαμβάνουν να στείλουν τη δήλωση ατυχήματος καθώς και τα δικαιολογητικά στην ασφαλιστική εταιρεία και σας συμβουλεύουν για τις επόμενες ενέργειές σας.
Και να θυμάστε ότι σε περίπτωση που τρακάρετε με ανασφάλιστο, πρέπει το συμβόλαιό σας να γράφει ως παροχή: ζημιά από ανασφάλιστο οδηγό για να σας αποζημιώσει η εταιρεία σας, η οποία στη συνέχεια θα στραφεί κατά του παραβάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου