Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Οι χίλιες και μία νύχτες του Αργέντικου





Με ένα δυνατό φύσιγμα των μικρών παιδιών στο λυχνάρι μπροστά στη βόρεια είσοδο του Αργέντικου, άναψαν  το πανύψηλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα χιλιάδες λαμπιόνια που φωτίζουν την ψυχή μας και πάλι από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου. Δεν έχει καμία σημασία που από πίσω τους, η χαμογελαστή οικοδέσποινα κρατούσε ένα κομπιούτερ. Ο καπετάν Λ. Κτιστάκης, οι αρχές του τόπου και όλοι οι επισκέπτες χειροκρότησαν τα παιδιά που ζούσαν το όνειρο τους μέσα σε ένα μαγικό περιβάλλον.
Το Αργέντικο, όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ομορφαίνει την περιοχή του Γκιάζου  και αγαλλιάζει τις ψυχές μας, δίνοντας τον πιο ελκυστικό εορταστικό τόνο των ημερών στη Χίο. Ο φωτισμός και ο στολισμός πιο καλαίσθητος και μεγαλύτερος από ποτέ, οι οικοδεσπότες πάντα πολύ καταδεκτικοί, ο κόσμος πιο εντυπωσιασμένος από κάθε φορά και ο μπουφές περίφημος με ντόπιες λιχουδιές και ποτά.
Το αρχοντικό, που έχει αποκατασταθεί αρχιτεκτονικά απόλυτα σύμφωνα με την εικόνα των προ του σεισμού του 1881 χαλκογραφιών,  θυμίζει εσωτερικά και εξωτερικά παραμύθι των  «χιλίων και μιας νυχτών».
Οι μπρούτζινες πόρτες του θα είναι ανοιχτές και το κτήμα μια τεράστια λαμπερή αγκαλιά για όλους μας έως το τέλος των γιορτών.


ΠΗΓΗ: Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου