Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ανοικτή η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.


Η Τεχνική Γραμματεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» καλεί τους τοπικούς φορείς που μπορούν να υποβάλουν πρόταση (σωματεία, ιδρύματα, επαγγελματικές ενώσεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις, εταιρίες αστικού δικαίου), προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα, δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο. Ο προβλεπόμενος Πρ/σμός του Προγράμματος για τη Χίο είναι 1.640.625 €. Για τη χρηματοδότηση των παραπάνω φορέων απαιτείται η κατάρτιση και υποβολή έγγραφου μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ του δικαιούχου φορέα και ενός συμπράττοντος φορέα (συμπράττοντες φορείς μπορούν να είναι οι ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού).

Τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα που θα χρηματοδοτηθούν, θα έχουν τοπικό χαρακτήρα και ενδεικτικά μπορούν να περιλαμβάνουν:
· Έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας, όπως π.χ. διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, καθαριότητα παραλίων περιοχών, αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και καθαρισμούς,
· Υπηρεσίες φροντίδας ΑΜΕΑ, ηλικιωμένων και παιδιών
· Κοινωνικές δράσεις, όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού
· Δράσεις για παιδιά και νέους, εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές και παιδιά, οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών
· Δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κ.α.

Οι δικαιούχοι φορείς των οποίων οι προτάσεις θα εγκριθούν, θα χρηματοδοτηθούν για ολόκληρο το ποσό του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων που θα απασχολήσουν (οι ασφαλιστικές εισφορές θα καλυφθούν από άλλο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ), όσο και για τις δαπάνες των ενεργειών που θα υλοποιήσουν.

Οι εργαζόμενοι θα προσληφθούν από το φορέα με προκήρυξη των θέσεων. Η επιλογή θα γίνει βάσει καθορισμένων κριτηρίων, τα οποία αναφέρονται στην πρόσκληση και το ποσό της επιχορήγησής τους για κάθε ημέρα εργασίας θα είναι 25 € .

Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν στην Τεχνική Γραμματεία του Προγράμματος, το αργότερο μέχρι τις 24/6/2011. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στις ηλεκτρονικές σελίδες: http://www.epanad.gov.gr, http://www.ypakp.gr/neaprogrammata, http://www.prosonolotachos.gr.

Επίσης, για πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη, Πολυτεχνείου 1, τηλ: 22710 41784 και 44200-1, υπεύθυνη : Μαρία Κόβα.


Από το Γραφείο Τύπου της ΠΕ Χίου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου