Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΑΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΩΜΗΣ


Δυστυχώς δεν ακουστήκαμε, όταν τα Masticnews ανέδειξαν το πρόβλημα της διάβρωσης της παραλίας της Κώμης στις 27-11-2010 στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα ξημερώματα της Παρασκευής που πέρασε, να κτυπήσουν έντονα καιρικά φαινόμενα  την παραλία της Κώμης, καταστρέφοντας βεράντες κυρίως στο Ανατολικό τμήμα και να απειληθούν οι κατοικίες τόσο στο Ανατολικό όσο και στο Δυτικό τμήμα.
Στην πληγείσα περιοχή έφθασε πρώτος ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Καλαμωτής, ο οποίος ενημέρωσε τον Δήμαρχο Χίου και τον Αντιδήμαρχο Μαστιχοχωρίων για την γενική κατάσταση της περιοχής, και εκείνοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη κον Γανιάρη Κωνσταντίνο ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή. Παρόντες στην περιοχή ήταν ο Αντιδήμαρχος κος Αποστολίδης Παντελής, υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου, και ο βοηθός του για να δρομολογήσουν της εργασίες αποκατάστασης και καταγραφής των ζημιών.


Οι Τοπικοί Κοινοτικοί Σύμβουλοι καθώς και ο Πρόεδρος πήραν φωτογραφίες και κατέγραψαν τις οικίες που υπέστησαν τις ζημιές. Την Κυριακή το βράδυ παρουσία των ιδιοκτητών που επλήγησαν από την θεομηνία έγινε έκτακτο Κοινοτικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα της Χίου και στο Δήμο της Χίου να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το ανατολικό και δυτικό τμήμα της παραλίας της Κώμης .
Το ζητούμενο είναι ότι μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα και πιστεύουμε ότι ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Χίου να αναθέσει την μελέτη στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου