Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Διαμάντι από τον Ουρανό :Η πρώτη θεατρική παραγωγή της κεντρικής σκηνής του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου

Διαμάντι από τον Ουρανό

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ζαφείρης
Η πρώτη θεατρική παραγωγή της κεντρικής σκηνής του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου, αφορά σε άπαιχτη κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου, σε διασκευή Γιάννη Ζαφείρη.

Το "Διαμάντι από τον ουρανό", θα ανέβει για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, από την κεντρική σκηνή του Δη.Πε.Θε.., σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Ζαφείρη.Το έργο γράφτηκε από τον Αλέκο Σακελλάριο το 1949 και παρέμεινε στο συρτάρι του συγγραφέα, προφανώς λόγω του ιδιόμορφου αντικειμένου με το οποίο καταπιάνεται. Το κύριο θέμα του, αυτό που από την αρχή του έργου μας απασχολεί έως και το τέλος, ως σύλληψη και δομή είναι εξαιρετικό και ιδιαίτερα κωμικό. Το ίδιο θέμα, ως πλοκή και ανάπτυξη διαλόγων, με σαφήνεια δηλώνει τα βασικά συγγραφικά χαρακτηριστικά του Σακελλάριου, με τα έντονα ελληνικά καθημερινά στοιχεία των ηρώων, όμως σίγουρα παραξενεύει κάθε αναγνώστη και θεατή!
Θα μπορούσε κάποιος να "συγχωρήσει" εκείνους τους παραγωγούς, των οποίων ενδεχομένως οι αναστολές (λόγω θέματος)  να "πάγωσαν" για χρόνια πολλά αυτό το έργο στο συρτάρι, γιατί έδωσαν τη μεγάλη ευκαιρία στο Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου, να ανοίξει το συρτάρι αυτό και να γνωρίσουμε την "ξεχασμένη" δουλειά του "κυρ Αλέκου".
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ζαφείρης
Μουσική σύνθεση: Λάμπρος Καρελάς
Στίχοι: Γιάννης Ζαφείρης
Κινησιολογία: Σίμων Πάτροκλος
Σκηνογραφία: Τάκης Μπελόκας - Γιάννης Ζαφείρης
Ενδυματολογία: Στεφανία Ζαφειράκη
Επιδιορθώσεις & Μεταποιήσεις Κοστουμιών: Ειρήνη Βαβούλη
Κατασκευές: Τάκης Μπελόκας
Ηλεκτρολόγος: Θοδωρής Αργυρούδης
Ηχογραφήσεις - Φωτιστικά Effects: STUDIO FOCUS

Διανομή ρόλων στο έργο:
Απόστολος - Δημήτρης Αυγουστίδης
Διαμαντής - Γιώργος Παυλιδάκης
Αστυνόμος - Γιώργος Κοντός
Πέτρος - Γιώργος Περρίκος
Κόμισσα - Ευτυχία Καρανικόλα Κωστάλα
Αγγελική - Ντέπη Στουπάκη
Ελένη - Μαρκέλλα Φραγκομίχαλου & Μαρούσα Μάμμα (διπλή διανομή)
Μιχάλης - Μάριος Νιαμονιτάκης & Πέτρος Ασπιώτης (διπλή διανομή)

Η υπόθεση του έργου:
Οι δύο φύλακες, οικογενειακοί φίλοι, επιτηρούν  το κτήμα του εφοπλιστή Ιωάννου και έχουν ως κύρια δουλειά τους την απαγορεύση της εισόδου σε κάθε ξένο και ειδικά σε δημοσιογράφους. Οι δημοσιογράφοι, αποτελούν βραχνά για τον κοσμικό εφοπλιστή, που θέλει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας να κάνει ελεύθερα τις καθημερινές ερωτικές του σκανδαλιές. Κάποια στιγμή, στο κτήμα εμφανίζεται ένα παράξενο και άγνωστο αντικείμενο, που τρομάζει τους πάντες και τους βάζει σε μεγάλους μπελάδες. Ο άνθρωπος που εμφανίζεται μέσα από αυτό το αντικείμενο, έρχεται από μακριά, πολύ μακριά! Όλα αλλάζουν, όλα ανατρέπονται και η διαφορετικότητα συνάμα με ένα σωρό παρεξηγήσεις, ζωντανεύουν τους χαρακτήρες, οδηγώντας τους πέρα από τα όρια ακόμη και των παραμυθιών

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για τις καλές, ποιοτικές παραστάσεις των τελευταίων μηνών, παρόλο που ο Δήμος Χίου τους χρωστάει 150.000 ευρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή