Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

O απόηχος της έκθεσης των Καλαμωτούσικων Νέων


Στη μεγάλη επιτυχία που είχε το φεστιβάλ "ΑΞΑΝΕΜΟΣ" στην Καλαμωτή συνέβαλαν και τα Καλαμωτούσικα Νέα. Όταν ξεκίνησα πριν από 25 χρόνια μαζί με τον Σιδερή Φραγκούλη του Γεωργίου, τη φιλόδοξη πράγματι προσπάθεια που λεγόταν Καλαμωτούσικα Νέα είχα συναίσθηση των ευθυνών που αναλάμβανα, των προβλημάτων που θα αντιμετώπιζα όπως και μια εικόνα της ανταπόκρισης που θα είχαν τα Καλαμωτούσικα Νέα, από τους συγχωριανούς μας, τόσο της ξενιτιάς όσο και αυτών που ζουν σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας αλλά και στο χωριό μας. Ήταν πράγματι συγκινητική η ανταπόκριση και η αγάπη που βρήκαν τα Καλαμωτούσικα Νέα στα 4 χρόνια που κυκλοφόρησαν από όλους και αυτό φάνηκε από τα γράμματα τους που κατά καιρούς δημοσιεύσαμε στην εφημερίδα μας. Αστάθμητοι παράγοντες που προέκυψαν στην προσωπική μου ζωή, είχαν σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία της εφημερίδας μας για πολλά χρόνια. 

Έχοντας όμως σαν μοναδικό μου όπλο την αγάπη μου για τον τόπο μου και χωρίς να αποβλέπω σε προσωπικές φιλοδοξίες και υλικά κέρδη κάνω ένα νέο ξεκίνημα με την έκδοση της εφημερίδας Μαστιχοχωρούσικα Νέα το 2002. Σήμερα τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα κυκλοφορούν σε ηλεκτρονική μορφή, "www.masticnews.com" και ελπίζω πως θα βρει ανταπόκριση στην καρδιά και στο μυαλό κάθε συνδημότης μας η προσπάθεια αυτή και σας καλώ να συμμετάσχετε και να βοηθήσετε όπως και όσο μπορεί ο καθένας. 

Οι στήλες μας είναι ανοιχτές και πρόθυμες να φιλοξενήσουν οποιαδήποτε άποψη και συνεργασία. Αυτή η εφημερίδα είναι και δική σας. Η κοινή αγάπη για τον τόπο μας θα είναι οδηγός μας. Στόχος μας είναι να προάγουμε τον πολιτισμό, την ανωτερότητα, την αγάπη, την συνεργασία.

Πιστεύουμε ότι αυτός τελικά είναι ο στόχος όλων και γι' αυτόν αξίζει να αγωνιστούμε και να προσπαθήσουμε περισσότερο.

Μιχαήλ Γεωργίου Κανάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου