Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Επιστολή Ελπίδας Τσουρή στην Υπουργό Οικονομίας

Στην έντονη αναστάτωση που επικρατεί στις παραγωγικές τάξεις της Χίου, έπειτα από τη δημοσιοποίηση των πινάκων των επιχειρήσεων οι οποίες επιχορηγούνται από το ΠΕΠ Β. Αιγαίου, αναφέρεται με επιστολή της η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή στην Υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη.

Αναφέρει ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων οι οποίες επιχορηγούνται είναι πολύ μικρός σε σχέση με τις επιχειρήσεις που υπέβαλλαν αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα και έλαβαν θετική αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, σημειώνει η βουλευτής, περισσότερες από 400 προτάσεις κατατέθηκαν από τη Χίο και εγκρίθηκαν μόλις 87 επενδυτικά σχέδια. Παρατηρείται δε το φαινόμενο επιχειρήσεων, οι οποίες, γνωρίζοντας το ποσοστό βαθμολογίας με το οποίο αξιολογήθηκαν, να έχουν ξεκινήσει να υλοποιούν τα επενδυτικά τους σχέδια, ακόμη και δανειζόμενες, για να πληροφορηθούν σήμερα, ότι δεν θα λάβουν ενίσχυση.

Τέλος ζητάει με την επιστολή της, να εξεταστεί η δυνατότητα ενίσχυσης του προϋπολογισμού της αρχικής προκήρυξης, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερες επιχειρήσεις να ενισχυθούν από το ΠΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου